Ahmet Karateke - PvdA Velsen

22 september 2022
Portretten Raad

In onze serie #raadvanvelsen vertellen de raadsleden wat hun favoriete plek in de gemeente Velsen is en waarom. Dit keer is de beurt aan Ahmet Karateke van PvdA Velsen over wat hij heeft met het strand en de verschillende parken en landgoederen.

'Geboren en getogen in Velsen, voel ik mij echt thuis in de gemeente. Mijn favoriete plek is IJmuiden aan Zee. Ik vind het heerlijk om met de fiets of wandelend door de duinen richting het strand te gaan. 
Dat is voor mij altijd maximaal opladen. Ik kom er tot rust in drukke periodes en kan met mijn gezin enorm van het strand en de zee genieten. Thuis zeg ik altijd ik ga even 'uitwaaien'.

Uitwaaien is voor mij niets anders dan  ‘wandelen (of fietsen) in de wind, om even lekker een frisse neus te halen’. Dat kan net zo makkelijk om de hoek, de veelzijdigheid van Velsen maakt dat mogelijk. U zult mij dan ook regelmatig tegen komen in de verschillende parken en landgoederen. Ook daar wandel ik graag. Maar mijn favoriete plek is en blijft het strand. IJmuiden aan Zee is uniek zowel in de zomer als in de winter!'