9 juni Boer en Markt in Santpoort-Noord

17 mei 2024
Duurzaam

Midden in het dorp van Santpoort-Noord, in een weelderige groene setting, wordt dit jaar voor de tweede keer de Boer en Markt georganiseerd. Hier worden lokale en ambachtelijke producten aangeboden die zoveel mogelijk duurzaam geproduceerd zijn.

Naast het aanbod van allerlei producten, is er ook een proeftuin. Hier kunnen bezoekers aan lange tafels genieten van al het lekkers wat met liefde en aandacht is gemaakt. Producten van Korenmolen De Zandhaas, ambachtelijk brood van Bakmeester Borger, lokaal geproduceerd bier en wijnen, duurzaam geproduceerde koffie, Santpoorts weidevlees en zuivel direct van de boer. En nog veel meer!  

Groene (moes)tuin

Ook verduurzamen en een groene omgeving vormt een belangrijk onderdeel van de markt. Kwekers bieden bijzondere en (eetbare) planten en struiken aan. Als gemeente geven wij tuinadvies en tuinschetsen weg. Je kunt bijvoorbeeld informatie inwinnen over (moes)tuinieren en over het vergroten van biodiversiteit in je eigen tuin. 

Wanneer: 9 juni 
Tijd: 10.00 tot 18.00 uur
Locatie: Landgoed Vlugthoven ofwel 'het landje van Scholz'

Activiteiten voor kinderen

Laat je verrassen of verras iemand anders met een bezoek aan deze bijzondere markt. Voor de kinderen worden er ook leuke dingen georganiseerd binnen het thema Boer en Natuur door het Pieter Vermeulenmuseum, zelf een draad van wol spinnen op een spinnewiel, en er worden verhalen verteld in de schapenschuur door Piet Paree.