Vliegverkeer Schiphol

Onze gemeente ligt onder de aan- en uitvliegroutes van de Polderbaan. Dit heeft gevolgen voor uw leefomgeving. Acht gemeenten (Alkmaar, Bergen, Beverwijk, Castricum, Heemskerk, Heiloo, Uitgeest en Velsen) werken daarom samen om toenemende hinder voor de regio beperkt te houden. Daarvoor schuiven wij aan bij diverse overlegorganen.

Hinder? Meld het bij BAS!

Wanneer u hinder ondervindt van vliegtuiggeluid, kunt u daarover een melding indienen bij BAS. U kunt dat online doen via meldingen-bezoekbas.nl, of telefonisch via 020-6015555. BAS, oftewel Bewoners Aanspreekpunt Schiphol, is een gezamenlijk initiatief van Luchtverkeersleiding Nederland (LVNL) en Amsterdam Airport Schiphol (AAS).

Online informatie

Wie plannen heeft om in de omgeving van Schiphol te gaan wonen of daar al woont, kan op bezoekbas.nl veel informatie vinden die voor hem of haar van belang kan zijn. Op deze website is onder de tab 'Wonen bij Schiphol' niet alleen informatie te vinden over het gebruik van de luchthaven, maar ook hoe vaak en hoe hoog er gemiddeld genomen in de afgelopen jaren over hun woonomgeving is gevlogen door startend en landend verkeer van en naar Schiphol.

Kijk voor meer informatie over het thema vliegverkeer & Schiphol ook op odijmond.nl/vliegverkeer. Op deze pagina leest u over de Bestuurlijke Agenda, meetpunten, waar u hinder kunt melden en vindt u weblinks naar interessante pagina’s binnen het thema.

Contact met de gemeente

14 0255 of 0255 567200
Of kijk op de pagina Contact

Adres

Bezoekadres: Dudokplein 1, 1971 EN IJmuiden
Postadres: Postbus 465, 1970 AL IJmuiden

Openingstijden algemeen

Op werkdagen van 08.00 tot 17.00 uur.
Op donderdagavond van 18.00 tot 20.00 uur. 

Openingstijden Burgerzaken

Op werkdagen van 08.00 tot 16.00 uur.
Op donderdagavond van 18.00 tot 20.00 uur.