Trouwambtenaar Joep van Weert

trouwambtenaar joep van weert

Jullie gaan trouwen – gefeliciteerd! En om dat te vieren hebben jullie je familie en beste vrienden uitgenodigd om daar bij te zijn. Ik kan me voorstellen dat jullie daar nu al veel zin in hebben.

Trouwen is hip, en terecht: het is jullie dag! De dag dat we jullie liefde vieren, en jullie mogen zélf bepalen hoe die dag eruitziet. De ceremonie is misschien wel het belangrijkste deel van deze speciale dag, met natuurlijk het jawoord als ultieme climax-moment. Het moment dat jullie elkaar vasthouden, aankijken en tegen elkaar zeggen: 'Ja! Met jou wil ik mijn leven delen.'

En daarbij zeg je niet alleen ‘ja’ op de grote vraag. Je zegt ‘ja’ op alles wat er daarvoor is gezegd. Jullie verhaal, op een manier verteld waar jullie jezelf in herkennen. Geen saaie, klassieke, ernstige, plechtige bedoeling. Maar gezellig, los, modern, met een hoop gelach, interactie en applaus. Tranen? Natuurlijk! Alles mag.

Ook de ceremonie mag hip en gezellig zijn, toch?! Een onvergetelijke gebeurtenis waar jullie jezelf kunnen zijn, en jullie vrienden en familie zichzelf kunnen zijn.

Als jongste trouwambtenaar van de Gemeente Velsen zou ik het een eer vinden om dat feestje samen met jullie te vieren!