Strooiroutes en gladheidbestrijding

De strooiroute

HVC voert de gladheidsbestrijding uit van 1 november tot en met 31 maart. Elk jaar passen we de strooiroutes aan, vanwege veranderingen in doorgaande wegen en verkeersgegevens. Het uitgangspunt voor de strooiroutes zijn doorgaande autowegen, busroutes en de belangrijkste fietsroutes.

De strooiroutesexterne-link-icoon kunt u hier inzien op een kaart. Liever een lijst met straten? Die vindt u op de pagina Strooiroutes in lijst op alfabetische volgorde

Eigen stoep

We vragen bewoners een handje mee te helpen door zelf hun eigen stoep sneeuw- en ijsvrij te houden. Sneeuw kunt u beter eerst vegen en pas daarna strooien. Houd bij het vegen goten en rioolputten vrij van sneeuw. Bij bouwmarkten zijn daarvoor sneeuwschuivers en zakken zout te koop. Denk aan het milieu en ben zuinig in het gebruik van strooizout.

Meldingen

Er zijn 2 soorten meldingen:

  1. Bent u het niet eens met de strooiroutes of hebt een vraag hierover? Dan kunt u contact opnemen met de gemeente via info@velsen.nl of telefonisch via 0255 567200 of 14 0255 (zonder kengetal).
  2. Is een weg op de strooiroute niet goed gestrooid? Dat kunt u HVC laten weten. U kunt een mail sturen naar klantenservice@hvcgroep.nl of bellen met 0800 0700.