Stranden

Er zijn in de gemeente Velsen verschillende stranden beschikbaar met veel mogelijkheden voor wind- en watersport. De provincie Noord-Holland heeft deze stranden als dé stranden voor durfsporten benoemd.

Foto van strandhuisjes

Om iedereen van onze mooie stranden te laten genieten houden we rekening met de behoeftes van de wind- en watersporters en met de veiligheid en behoeften van reguliere badgasten.
Voor elke activiteit gelden zones en tijdstippen op de stranden. Met andere woorden: Waar kun je wind- en watersporten, waar kun je de hond uitlaten of paardrijden en waar kun je zwemmen en op het strand liggen? Meer informatie over de strandzonering leest u op Strandbeleid.

IJmuiden aan Zee

IJmuiden aan Zee heeft een ruim en breed strand met meerdere paviljoens die het hele jaar door geopend zijn. Verder zijn er naast de zeejachthaven meerdere voorzieningen aan de Kennemerboulevard.

IJmuiderslag

IJmuiderslag is een rustig en breed strand met twee strandpaviljoens die het hele jaar door geopend zijn. Hier zijn het hele jaar door honden toegestaan.

Strand Noordpier

Strand Noordpier ligt direct ten noorden van het Noordzeekanaal, ten zuiden van Wijk aan Zee. Het is een unieke plek voor wind en watersporters vanwege de bijzondere wind en golfstroming die door de Noordpier wordt veroorzaakt.
Naaktrecreatie is toegestaan tussen paal 58,0 en 58,425 (de grens met de gemeente Bloemendaal).

Met de hond naar het stand?

Lees hoe en waar u uw hond kan uitlaten op het strand op Hond uitlaten

Uitgebreide informatie over toerisme en recreatie op de Velsense stranden vindt u op ijmuiden.nl/strand

Contact met de gemeente

14 0255 of 0255 567200
Of kijk op de pagina Contact

Adres

Bezoekadres: Dudokplein 1, 1971 EN IJmuiden
Postadres: Postbus 465, 1970 AL IJmuiden

Openingstijden algemeen

Op werkdagen van 08.00 tot 17.00 uur.
Op donderdagavond van 18.00 tot 20.00 uur. 

Openingstijden Burgerzaken

Op werkdagen van 08.00 tot 16.00 uur.
Op donderdagavond van 18.00 tot 20.00 uur.