Rolstoel

Beschrijving

Heeft u een loopbeperking waardoor u zich in huis of buitenshuis niet meer goed kunt verplaatsen? En is uw loopbeperking langdurig aanwezig? Mogelijk kunt u in aanmerking komen voor een rolstoel.

Er zijn verschillende soorten rolstoelen. Bijvoorbeeld een rolstoel die u af en toe nodig hebt voor als u geen lange stukken meer kunt lopen. Of een rolstoel waar u permanent in blijft zitten omdat u niet meer goed kunt staan. Er zijn ook elektrische rolstoelen voor als u zich niet zelfstandig vooruit kunt bewegen met de rolstoel. En sportrolstoelen die geschikt zijn om mee te sporten.

Aanvragen

U kunt zich op 2 manieren aanmelden voor hulp.

  1. Vul het Wmo-meldingsformulierexterne-link-icoon in.
  2. Neem contact op met het Klant Contact Centrum via 0255 567200 of 140255 (zonder kengetal).

Een medewerker van de afdeling Sociaal Domein neemt telefonisch contact met u op. U hoort dan hoe u melding wordt afgehandeld.
Het kan zijn dat er een huisbezoek op volgt.

Kosten

Het Centraal Administratiekantoorexterne-link-icoon (CAK) berekent of u een eigen bijdrage moet betalen voor de zorg die u krijgt en hoe hoog deze bijdrage is. U krijgt van het CAK ook de rekening voor het betalen van de eigen bijdrage.

Bijzonderheden

Op de website Hulpmiddelenwijzer.nlexterne-link-icoon vindt u een overzicht van de verschillende soorten rolstoelen. U kunt ook eens gaan kijken bij een organisatie die rolstoelen verkoopt of uitleent, bijvoorbeeld de thuiszorgwinkel.

Als u een rolstoel nodig heeft voor school of werk, dan dient u een aanvraag in op de website van het UWVexterne-link-icoon.

Heeft u maximaal 6 maanden een rolstoel nodig? Dan kunt u een rolstoel lenen bij de thuiszorgwinkel. Dit wordt vaak vergoed door de zorgverzekering. Informeer van tevoren bij uw zorgverzekeraar naar de voorwaarden.

Natuurlijk kunt u ook zelf een rolstoel aanschaffen. Tip: er zijn tweedehands (sport)rolstoelen te koop via internet.

Informatie en advies

Voor hulp bij het kiezen van de juiste rolstoel, lees verder op de website VelsenWijzer.nl:

Contactgegevens

Gemeente Velsen / Domein Samenleving


Domein Samenleving
Postbus 168
1970 AD IJmuiden

Telefonisch bereikbaar van maandag tot en met vrijdag van 09.00 tot 16.00 uur via 0255 567200