Rijksweg en Hofgeester Eijnde Velserbroek

In opdracht van de gemeente Velsen werkt aannemer BAM Infra  aan het asfaltonderhoud van de Rijksweg en Hofgeester Eijnde in Velserbroek. De woningen en bedrijven blijven tijdens de werkzaamheden bereikbaar via loopschotten of kunststof platen.

Beschrijving van het werk

We vervangen:

  • het asfalt
  • de bestrating
  • gedeelte van het riool.

We brengen aanliggende rode fietsstroken aan.

Planning

In november 2022 zijn de eerste werkzaamheden uitgevoerd. Het werk is daarna enige tijd uitgesteld. Op maandag 22 mei 2023 wordt het werk weer opgestart. Als alles volgens planning loopt, rondt de aannemer het werk af in de week van 16 juni.

De aannemer voert de werkzaamheden uit in fases zodat omwonenden en bedrijven hiervan zo min mogelijk hinder hebben en dat het verkeer hier zo min mogelijk last van heeft. 

Als eerste wordt de toplaag van het asfalt verwijderd. Daarna wordt er gewerkt aan de stoep ter hoogte van de woningen aan de Rijksweg en worden er parkeervakken gemaakt. Als laatste wordt er in 1 dag een nieuwe toplaag asfalt aangebracht. 

Verkeersmaatregelen en omleiding

Tijdens het asfalteren is de rijbaan deels in de ochtend en deels in de middag niet toegankelijk voor het verkeer.  Woon-werkverkeer kan tijdens de werkzaamheden omrijden via de Broekeroog en de Kamp.

Woningen en bedrijven blijven voor een groot deel bereikbaar via loopschotten of kunststof rijplaten. De aannemer neemt voor het aanbrengen van het asfalt tijdig contact op met bedrijven en omwonenden.

Wij verzoeken u om uw auto voorafgaand aan de werkzaamheden buiten het werkgebied te parkeren.

Huisvuil

Wilt u uw huisvuil op de ophaaldagen buiten het werkterrein aanbieden? Kunt of lukt u dat niet zelf? Vraag dan het personeel van de aannemer om u een handje te helpen.

Contact

Voor technische informatie tijdens de werkzaamheden kunt u contact opnemen met de projectbegeleider van de gemeente, de heer T. Post, door te bellen met 14 0255.