Ponttijden

Over het Noordzeekanaal zijn 3 veerverbindingen. Pont Velsen F22, pont Buitenhuizen F21 en de Hempont F20. Het GVB verzorgt de veerverbindingen. Sinds maandag 17 juli 2023 vaart overdag en 's nachts om de 20 minuten 1 veerpont tussen Velsen-Noord en Velsen-Zuid.

Actuele reisinformatie

Kosten

Op gvb.nl/vaarkaartenexterne-link-icoon staan de kosten voor een overtocht met gemotoriseerde voertuigen.

Dienstregeling Pont Velsen

Doordeweeks tussen 7.30 en 9.00 uur worden alleen voetgangers, fietsers, brommers, scooters, scootmobielen en brommobielen toegelaten op de pont. Dit betekent in de praktijk dat er geen auto’s en motoren meegaan binnen dit tijdvenster. Zij kunnen via de tunnel of pont Buitenhuizen het Noordzeekanaal oversteken.

Deze afspraken gelden zolang er 1 veerpont vaart en het druk is in de ochtendspits. De schipper van het GVB is te allen tijde op de pont verantwoordelijk voor een veilige overtocht. Wanneer zich onveilige situaties voordoen, is het aan de schipper om te bepalen wie er wel en niet mee kan met de pont. De schipper kan en mag dus afwijken van de afspraken wanneer dit nodig wordt geacht. Ondanks bovenstaande afspraken is enige overlast of vertraging niet uit te sluiten.

Velsen-Zuid naar Velsen-Noord

  • Vanaf het hele uur, elke 20 minuten overdag en ‘s nachts.

Velsen-Noord naar Velsen-Zuid

  • Vanaf 10 minuten over het hele uur, elke 20 minuten overdag en ‘s nachts.

Dienstregeling Pont Buitenhuizen

Dienstregeling Pont Buitenhuizen lijn F21externe-link-icoon

Pont Buitenhuizen F21 vaart iedere dag overdag en 's nachts elke 20 minuten

  • van Spaarndam naar Assendelft vanaf 10 minuten over het hele uur, elke 20 minuten.
  • van Assendelft naar Spaarndam vanaf het hele uur, elke 20 minuten.

Watertaxi IJmuiden

Watertaxi IJmuiden is een veerdienst voor personen en fietsen tussen IJmuiden en Velsen-Noord (niet gratis). De watertaxi vaart 4 retourvaarten per dag van april t/m september tussen IJmuiden ‘Sluisplein’ en Velsen-Noord. Elke eerste zondag van de maand is er een tussenstop op het Forteiland.

Watertaxi IJmuidenexterne-link-icoon

Ook zijn er 4 retourvaarten per dag tussen IJmuiden ‘Sluisplein’ (kop van de Haven) en IJmuiden Zeesluis.