Nulmeting bij aanvang bouw

Beschrijving

Wilt u eventuele schade die ontstaan is door een bouw- of infraproject aantonen? Laat dan vooraf de technische staat van een gebouw vastleggen. Dit gebeurt door een bouwkundige vooropname (nulmeting).  

In tekst en beeld worden alle bouwkundige gebreken vastgelegd die al vóór de start van een bouw- of infraproject in een woning aanwezig zijn. Eigenlijk alle gebreken waar na een bouwproject een vervelende discussie over zou kunnen ontstaan. Bijvoorbeeld scheuren in gevels of vochtafzettingen in kelders.

Echte bouwkundige fouten komen niet erg veel voor. Toch kunnen bouwactiviteiten schade aanbrengen bij naast liggende panden of infrastructuur.

Met een nulmeting kan de aansprakelijkheid en hoogte van de schade worden vastgesteld of juist worden uitgesloten. De schade kan ook bestaan uit het verzakken of verschuiven van grond. Als er na de opname schade optreedt, kunt u dit aantonen en bewijzen.

De nulmeting kan in principe door iedereen worden verricht:

  • De opdrachtgever (particulier of instelling)
  • De aannemer
  • De eigenaar van het pand(en) waar naast de (ver)bouw plaatsvindt
  • Een constructiebureau in opdracht van een particulier of instelling
  • Overheidsinstantie (bijvoorbeeld een bouwinspecteur)

Aanvragen

Wilt u een nulmeting doen en heeft u advies nodig over hoe u dit moet aanpakken?  Belt u dan tijdens werkdagen tussen 11.00 en 12.00 uur met de gemeente via telefoonnummer 0255 567200 of 14 0255 (zonder kengetal). Of stuur een e-mail naar owtoezicht@velsen.nl

Contactgegevens

Gemeente Velsen / Burgerzaken

Bezoekadres
:
Gemeentehuis Velsen
Dudokplein 1
IJmuiden

Klant Contact Centrum
Burgerzaken werkt op afspraak van maandag tot en met vrijdag van 08.00 tot 16.00 uur en op donderdagavond van 18.00 tot 20.00 uur.

Postadres
Postbus 465,
1970 AL IJmuiden
Telefoon 0255 567200 of 14 0255 (zonder kengetal)

Website www.velsen.nlexterne-link-icoon
E-mailinfo@velsen.nlt.a.v. Burgerzaken