Melding voorgenomen huwelijk of partnerschap

Beschrijving

Wilt u zeker zijn van een bepaalde datum, leg uw datum en tijdstip dan ruim van tevoren (maximaal 1 jaar) vast. De tijd tussen de melding van het voorgenomen huwelijk en de ceremonie op het gemeentehuis moet minimaal 2 weken zijn. Is de ceremonie op een andere locatie dan moet de melding 3 maanden van tevoren zijn ingediend bij de gemeente. De melding van een voorgenomen huwelijk (ondertrouw) is gratis.

Alles wat hier wordt genoemd, geldt zowel voor huwelijk als voor geregistreerd partnerschap.

Melden

Wat moet u beiden klaarleggen voordat u uw voorgenomen huwelijk online wilt gaan aanmelden?

  • Uw DigiD: gebruikersnaam en -wachtwoord.
  • Betaling via iDeal (houd uw bankpas gereed).
  • Een digitaal bestand van uw paspoort, identiteitskaart (moeten nog geldig zijn).
  • Een digitaal bestand van het identiteitsbewijs van uw getuigen.
  • De persoonsgegevens van uw ouder(s), eventuele eerdere huwelijkspartner(s) en minderjarige kinderen. U vindt uw gegevens ook op MijnOverheid.nlexterne-link-icoon als u inlogt.
  • Staat u onder curatele? Lever dan ook de gegevens van uw curator en een digitaal bestand van zijn/haar toestemmingsverklaring dat u mag trouwen.

Online melden voorgenomen huwelijk of partnerschapexterne-link-icoon

Let op! Uw gekozen datum en tijdstip bij ceremonies in het gemeentehuis is nog niet definitief. Na de melding nemen wij contact met u op.

Hulp bij melden voorgenomen huwelijk

Heeft u liever persoonlijk contact? Belt u dan met onze medewerkers van Burgerzaken. Tijdens het telefoongesprek krijgt u alle informatie.

Bijzonderheden

Kosteloos trouwen

U kunt op maandagochtend om 9.00 uur en om 9.15 uur gratis trouwen in het gemeentehuis van Velsen. Lees meer op Kosten trouwen en geregistreerd partnerschap.

Trouwen in het buitenland

Wilt u in het buitenland trouwen? Ga dan na of dit mag volgens de regels van het land. Kijk eerst op de website nederlandwereldwijd.nl/trouwenexterne-link-icoon. Vul het land in waar u wilt gaan trouwen. Hier ziet u welke extra voorwaarden in het land gelden en welke documenten u nodig heeft. Vraag dit ook na bij de autoriteiten in het land waar u wilt trouwen. 

Neem contact op met burgerzaken via telefoonnummer 14 0255 of +31 255 567200. Zij helpen u verder. 

Een verklaring van huwelijksbevoegdheid vraagt u persoonlijk aan in de gemeente waar u staat ingeschreven. Lees meer over de aanvraag van een Verklaring van huwelijksbevoegdheid.

Omzetten geregistreerd partnerschap in huwelijk

Heeft u een geregistreerd partnerschap en wilt u trouwen met uw geregistreerd partner? Dan kunt u uw geregistreerd partnerschap laten omzetten in een huwelijk. Kijk op Omzetten van geregistreerd partnerschap in een huwelijk.

Trouwen in beperkte gemeenschap van goederen

U trouwt standaard in een 'beperkte gemeenschap van goederen'. U hoeft niet door te geven aan de gemeente of u gaat trouwen in beperkte gemeenschap van goederen of onder huwelijkse voorwaarden. 

Meer informatie over trouwen in beperkte gemeenschap van goederen of het trouwen op huwelijkse voorwaarden vindt u op:

Contact

Burgerzaken

Bezoekadres

Gemeentehuis Velsen
Dudokplein 1
1971 EN IJmuiden

Klant Contact Centrum

Burgerzaken werkt op afspraak van maandag tot en met vrijdag van 08.00 tot 16.00 uur en op donderdagavond van 18.00 tot 20.00 uur.

Postadres

Postbus 465
1970 AL IJmuiden

Telefoon

0255 567200 of 14 0255 (zonder kengetal)

E-mail

trouwen@velsen.nl