Lintjesregen 2024: mevrouw V.M.M. van Hamburg van der Voort

Ter gelegenheid van de viering van de verjaardag van Zijne Majesteit Koning Willem Alexander reikte burgemeester Frank Dales op vrijdag 26 april 2024 een Koninklijke Onderscheiding uit aan mevrouw V.M.M. van Hamburg - van der Voort.

Mevrouw V.M.M. van Hamburg-van der Voort zet zich al vanaf 1984 in als vrijwilliger bij de Parochie Onze Lieve Vrouw van Altijddurende Bijstand in de Naaldkerk in Santpoort-Noord. Hier helpt zij met de opvang van kinderen tijdens de diensten, heeft contact met parochianen en verzorgt de bloemen bij uitvaarten. Dit doet mevrouw nog steeds tot op heden. Ook heeft zij tussen 1987 tot 2022 de voorbereidingen voor de kerststal en de uitvoering hiervan gedaan op Eerste Kerstdag.

Daarnaast is mevrouw van Hamburg-van der Voort actief als EHBO’er bij EHBO Santpoort. Dit doet zij vanaf 1987 tot heden. Zij verleent EHBO-ondersteuning bij evenementen en sportwedstrijden. 
Van 2000 tot 2015 heeft mevrouw van Hamburg-van der Voort ook fietsles gegeven aan allochtone vrouwen in de Sporthal Zeewijk in IJmuiden