Lintjesregen 2024: de heer P. de Ruijter

Ter gelegenheid van de viering van de verjaardag van Zijne Majesteit Koning Willem Alexander reikte burgemeester Frank Dales op vrijdag 26 april 2024 een Koninklijke Onderscheiding uit aan de heer P. de Ruijter.

De heer P. de Ruijter zet zich al vanaf 1980 in als vrijwilliger voor de Apostolische Genootschap in IJmuiden. Hij is betrokken geweest bij de jeugdverzorging en is vele jaren actief geweest als geestelijke verzorger. Hier is hij van 2010 tot 2020 voorganger geweest van de gemeenschap. Hij heeft veel mensen bijgestaan bij geboortes, huwelijken, echtscheidingen, ziekte en overlijden.

Daarnaast is de heer de Ruijter sinds 2010 ook vrijwilliger bij het IJmuider Zee- en Havenmuseum. Hij is hier begonnen als suppoost. In deze functie surveilleerde hij in de tentoonstellingszalen en gaf museumbezoekers op verzoek informatie over de tentoongestelde objecten en opgestelde exposities. In 2013 is de heer de Ruijter toegetreden tot het stichtingsbestuur als algemeen-bestuurslid en in 2015 tot vicevoorzitter.