Lintjesregen 2024: de heer N. van Nijendaal.

Ter gelegenheid van de viering van de verjaardag van Zijne Majesteit Koning Willem Alexander reikte burgemeester Frank Dales op vrijdag 26 april 2024 een Koninklijke Onderscheiding uit aan de heer N. van Nijendaal.

De heer N. van Nijendaal zette zich vanaf 1996 in als vrijwilliger voor de Vakbond Abvakabo FNV in Amstelland Kennemerland. Hij was vele jaren voorzitter en secretaris van de afdeling wonen van de vakbond. Hij hielp om het vakbondscentrum draaiende te houden en vertegenwoordigde de vakbond en de leden regelmatig in alle mogelijke situaties.

Na een reorganisatie van de FNV ging de heer Nijendaal als voorzitter aan de slag voor Lokaal FNV IJmond. In 2022 is hij gestopt met zijn activiteiten bij de vakbond.

Vanaf 2000 is de heer Nijendaal begonnen met vrijwilligerswerk bij de Reizigersadviesraad Openbaar Vervoer Noord-Holland (Rocov-NH). Het Rocov-NH adviseert namens de reizigers over het openbaar vervoer in Noord-Holland.

Daarnaast is hij ook sinds 2010 vrijwilliger bij Wijkplatform IJmuiden-Noord en Wijkplatform Zee- en Duinwijk. In beide wijkplatforms zet hij zich in voor ouderen. Hij geeft vanuit beide platforms advies aan de gemeente over de inrichting van de openbare ruimte en de herinrichting van wegen en fietspaden.