Langer zelfstandig wonen

Publiekscampagne ‘Ook later lekker wonen.nu'

Nu woont u misschien nog lekker, maar is dat over tien of twintig jaar nog zo? Nadenken over hoe u dan wilt wonen is helemaal niet gek. Sterker nog, dat is slim. Laat u inspireren op ooklaterlekkerwonen.nuexterne-link-icoon en bekijk de mogelijkheden.

Woningaanpassingen

Er zijn veel mogelijkheden om uw woning (nu al) aan te passen voor later. Vaak gaat het om het toevoegen van comfort, het creëren van meer ruimte en het weghalen van drempels. Nodig voor later, handig voor nu.

Lees meer over woningaanpassingen op VelsenWijzerexterne-link-icoon

Verhuizen

Het kan zijn dat u wilt verhuizen naar een meer geschikte woning.

Zelfstandig wonen

  • Wilt u een woning kopen? Neem dan contact op met de lokale makelaars. 
  • Wilt u een (senioren) woning huren? Schrijft u zich op tijd in voor een (sociale) huurwoning op mijnwoonservice.mijndak.nlexterne-link-icoon.
  • Woont u al in een sociale huurwoning? En wilt u verhuizen naar een meer geschikte woning? Let op dat u zich opnieuw inschrijft bij mijnwoonservice.mijndak.nlexterne-link-icoon. Misschien komt u daarnaast in aanmerking voor de Ouder worden en Prettig wonen regeling (zie onder).

Ouder worden en Prettig wonen regeling

De regeling Ouder worden & prettig wonen biedt voordelen voor huurders van 65 jaar of ouder om langer en comfortabeler zelfstandig te wonen. U krijgt voorrang als u gaat verhuizen naar een andere sociale huurwoning die beter past bij uw huishouden. En is de nieuwe woning duurder? Dan kunt u in veel gevallen uw oude huur behouden. 

De regeling geldt voor huurders van de corporaties Elan Wonen, Pré Wonen, Velison Wonen, Woonopmaat, Woningbedrijf Velsen, Rosehaghe, Ymere, Woonzorg Nederland en Brederode Wonen in de gemeenten Velsen, Haarlem, Bloemendaal, Beverwijk en Heemstede.

De regeling maakt het mogelijk om te verhuizen tussen corporaties. Het is dus mogelijk om van bijvoorbeeld een woning van Velison Wonen naar een geschikte woning van Pré Wonen te verhuizen en andersom.

Lees meer over de regeling op de website van uw (Velsense) corporatie:

Gemeenschappelijk wonen 50 plus

Ook zijn er particuliere initiatieven van ouderen om gemeenschappelijk te wonen. Lees meer over de landelijke vereniging Gemeenschappelijk wonen 50 plusexterne-link-icoon.

In Velsen wonen ouderen samen bij de Woongemeenschap Zilvermeeuwexterne-link-icoon in Velserbroek.

Wonen met zorg

In Velsen zijn diverse mogelijkheden als u wilt wonen met extra zorg.