Hulp aan gedupeerde ouders toeslagaffaire kinderopvang

Als u als ouder getroffen bent door de problemen met de kinderopvangtoeslag, dan kunt u via gemeente Velsen hulp krijgen. Dit heet ‘de brede ondersteuning’.

Door de toeslagenaffaire kunnen verschillende problemen zijn ontstaan. Bijvoorbeeld met uw gezondheid, uw gezin, wonen, werk of schulden. We gaan met u in gesprek over wat u heeft meegemaakt en wat u nodig heeft voor herstel.

We bekijken vervolgens samen welke hulp het beste bij u past. Dit kan hulp zijn van de gemeente of een doorverwijzing zijn naar de juiste hulpverlener. We maken samen met u een plan hiervoor.

Voorbeelden van hulp die in het plan kunnen worden opgenomen zijn een laptop of fiets voor uw kinderen, deelname aan sport- of cultuuractiviteiten, psychische ondersteuning voor uzelf en uw gezinsleden etc.

U kunt voor de brede ondersteuning terecht bij de gemeente op telefoonnummer 0255 567200. U vraagt dan naar mevrouw Wil Olie of mevrouw Kim Askar.

Ook kunt u een e-mail sturen naar hersteloperatietoeslagen@velsen.nl. Geef in de e-mail s.v.p. aan hoe we u het beste kunnen bereiken.

Meer informatie

Neem contact op met het serviceteam gedupeerden Kinderopvangtoeslag via een speciaal, gratis telefoonnummer: 0800 2 358 358. En kijk op de website van de Belastingdienst Herstel Toeslagenexterne-link-icoon