Hofgeest Velserbroek

De gemeente en ontwikkelaars Holleman, HBB en BPD willen in totaal 380 woningen bouwen aan de Hofgeest.

De locatie Hofgeest ligt ten noorden van de Hofgeesterweg aan weerszijden van de Broekeroog in Velserbroek. De gemeente en ontwikkelaars Holleman, HBB en BPD willen hier in totaal 380 woningen bouwen. Hofgeest wordt de eerste volledig aardgasvrije wijk in de gemeente Velsen.

De nieuwe woonwijk  gaat bestaan uit een mix van rijwoningen, 2-onder-1 kapwoningen, vrijstaande woningen en appartementen. Een deel van de woningen wordt sociale huurwoningen.  Binnen het project is er veel aandacht voor duurzaamheid en groen. Onderdeel van het plan Hofgeest is een nieuw sportcomplex voor voetbalvereniging VSV.

Inspraak

In juni 2021 heeft de gemeenteraad van Velsen de bouw van de nieuwe woningen mogelijk gemaakt door het bestemmingsplan voor de locatie Hofgeest vast te stellen. Dit betekent dat u geen reactie meer kunt geven. 

Wat gebeurt er de komende periode?

Ontwikkelaars Holleman Santpoort, HBB en BPD vragen omgevingsvergunningen (bouwvergunning) aan. Hierbij wordt het plan op ieder detail uitgewerkt en getoetst. Bijvoorbeeld of de woningen voldoen aan alle brandveiligheidseisen, of er voldoende parkeerplaatsen worden aangelegd en of de woningen voldoende duurzaam zijn.
De verkoop van de woningen is eind 2021 gestart. De bouw van de woningen is in mei 2022 gestart.

Geïnteresseerd in een woning?

Wilt u graag op deze mooie locatie wonen? Dan kunt u zich aanmelden via de onderstaande links.

Contact

Heeft u vragen over dit project? Neem contact op met Hans Nijhuis: hnijhuis@velsen.nl of bel 06 53316937.

Oplevering eerste woningen

In de week van 22 september 2023 worden de eerste woningen opgeleverd.

Om te voorkomen dat bouwverkeer en nieuwe bewoners elkaar kruisen is er voor de nieuwe bewoners een tijdelijke ontsluitingsweg aangelegd vanaf de Hofgeesterweg. Deze ontsluiting zal minstens 4 maanden in stand worden gehouden. Daarna komt er een nieuwe definitieve ontsluiting via de Broekeroog.

De woningen worden gefaseerd opgeleverd. Het gaat om de straten:

  • Laanweer
  • Schoenmakerscroft
  • Roothooftscroft
  • Heijligegeestcroft
  • Coltermanhof
  • Giesthof