Hofgeest Velserbroek

De gemeente en ontwikkelaars Holleman, HBB en BPD willen in totaal 380 woningen bouwen aan de Hofgeest. De eerste fase van 242 woningen is bijna gereed, de meeste woningen zijn al opgeleverd.

De locatie Hofgeest ligt ten noorden van de Hofgeesterweg aan weerszijden van de Broekeroog in Velserbroek. De gemeente en ontwikkelaars Holleman, HBB en BPD willen hier in totaal 380 (bijna 480 met de nabijgelegen projecten Hofgeesterweg 63 en Broeklanden) woningen bouwen voor verschillende inkomensklassen. Hofgeest wordt de eerste volledig aardgasvrije wijk in de gemeente Velsen. 

De nieuwe woonwijk  gaat bestaan uit een mix van rijwoningen, 2-onder-1 kapwoningen, vrijstaande woningen en appartementen. Een deel van de woningen wordt sociale huurwoningen.  Binnen het project is er veel aandacht voor duurzaamheid en groen. Onderdeel van het plan Hofgeest is een nieuw sportcomplex voor voetbalvereniging VSV.

Inspraak

In juni 2021 heeft de gemeenteraad van Velsen de bouw van de nieuwe woningen mogelijk gemaakt door het bestemmingsplan voor de locatie Hofgeest vast te stellen. Dit betekent dat u geen reactie meer kunt geven. 

Wat gebeurt er de komende periode?

De oplevering van de woningen van de eerste fase zit in de afrondende periode. De inrichting van de openbare ruimte vindt nu ook plaats. Voor de locatie van de tweede fase is het omgevingsplan al gewijzigd in wonen. Op deze locatie zit nu nog sportpark VSV. Als alles voor de verhuizing VSV is geregeld, kan mogelijk al aan het eind van 2025 worden begonnen met de startbouw van de volgende 138 woningen.

Geïnteresseerd in een woning?

Wilt u graag op deze mooie locatie wonen? Dan kunt u zich aanmelden via de onderstaande links.

Contact

Heeft u vragen over dit project? Neem contact op met Stijn van Enckevort: senckevort@velsen.nl.