Gevonden of verloren

Beschrijving

Heeft u iets verloren? Of heeft u iets gevonden? Dan leest u hier wat u het beste kunt doen.

Gevonden

Legitimatiebewijs gevonden?

Dit mag u niet zelf bewaren. Breng het naar het gemeentehuis of stuur het op naar:

Gemeente Velsen
t.a.v. Klant Contact Centrum
Postbus 465
1970 AL IJmuiden

Wapen gevonden?

Heeft u een wapen gevonden? Raak het niet aan. Bel de politie. Zij komen het wapen ophalen.

Ander voorwerp gevonden?

U kunt het voorwerp zelf bewaren voor de eigenaar. U meldt uw vondst op de website verlorenofgevonden.nlexterne-link-icoon. Meldt de eigenaar zich binnen 1 jaar? Dan geeft u het voorwerp terug aan de eigenaar. Doet de eigenaar dit niet? Dan bent u de nieuwe eigenaar van het voorwerp. U kunt het voorwerp ook afgeven op het gemeentehuis bij het Klant Contact Centrum. In dit geval wordt u na 1 jaar geen eigenaar.

Verloren

Identiteitsbewijs verloren?

Bent u uw rijbewijs, paspoort of identiteitskaart verloren? Dan hoeft u geen aangifte te doen bij de politie. U ondertekent een verklaring van vermissing bij de gemeente. Daar kunt u ook meteen een nieuw document aanvragen. Vindt u alsnog uw oude identiteitsbewijs? Lever dit dan in bij uw gemeente. Dit identiteitsbewijs is namelijk niet meer geldig. Verliest u uw paspoort in het buitenland? Doe dan aangifte bij de politie ter plaatse.

Afspraak makenexterne-link-icoon

Fiets, scooter of brommer kwijt?

Op de pagina 'Depot fietsen, scooters en brommers' leest u wat u kunt doen als u  uw fiets, scooter of brommer kwijt bent.

Minicontainer kwijt

Meldt dit rechtstreeks op de website van HVCexterne-link-icoon.

Evenement

Bent u iets kwijtgeraakt tijdens een evenement in Velsen (bijvoorbeeld Dance Valley) dan neemt u contact op met de organisator van het evenement. Zij dragen de verantwoordelijkheid voor spullen die na het evenement op het terrein zijn achtergebleven.

Ander voorwerp verloren?

Kijk op verlorenofgevonden.nlexterne-link-icoon. Daar kunt u zien of uw voorwerp gevonden is. Niet gevonden? Meldt dit dan op  de website als verloren. Als u de bevestiging print, dan kunt u die gebruiken als bewijs voor uw verzekering. Wordt uw verloren voorwerp gevonden? Stuur een e-mail naar verlorenofgevonden@velsen.nl. U kunt het voorwerp ophalen bij de gemeente of bij de vinder. Wij brengen u met hem of haar in contact. Neem een geldig legitimatiebewijs mee.

Aanvragen

Een melding doen kan op 3 manieren:

  1. Online via verlorenofgevonden.nlexterne-link-icoon
  2. Telefonisch aan het Klant Contact Centrum via 0255 567200. U krijgt op verzoek een bewijs van de melding van het verloren voorwerp thuisgestuurd.
  3. Aan de balie bij het Klant Contact Centrum. U krijgt op verzoek een bewijs van de melding van het verloren voorwerp thuisgestuurd.

Voorwaarden

Als uw eigendom is gevonden haalt u uw eigendom op bij de geregistreerde vinder of in het Klant Contact Centrum als het daar is afgegeven.

Meenemen:

  • Legitimatiebewijs
  • Een bewijs dat u de eigenaar bent.