Gevonden of verloren

Beschrijving

Heeft u iets verloren? Of heeft u iets gevonden? Dan leest u hier wat u het beste kunt doen.

Gevonden

Legitimatiebewijs gevonden?

Dit mag u niet zelf bewaren. Breng het naar het gemeentehuis of stuur het op naar:

Gemeente Velsen
t.a.v. Klant Contact Centrum
Postbus 465
1970 AL IJmuiden

Wapen gevonden?

Heeft u een wapen gevonden? Raak het niet aan. Bel de politie. Zij komen het wapen ophalen.

Ander voorwerp gevonden?

U kunt het voorwerp zelf bewaren voor de eigenaar. U meldt uw vondst op de website verlorenofgevonden.nl. Meldt de eigenaar zich binnen 1 jaar? Dan geeft u het voorwerp terug aan de eigenaar. Doet de eigenaar dit niet? Dan bent u de nieuwe eigenaar van het voorwerp. U kunt het voorwerp ook afgeven op het gemeentehuis bij het Klant Contact Centrum. In dit geval wordt u na 1 jaar geen eigenaar.

Verloren

Identiteitsbewijs verloren?

Bent u uw rijbewijs, paspoort of identiteitskaart verloren? Dan hoeft u geen aangifte te doen bij de politie. U ondertekent een verklaring van vermissing bij de gemeente. Daar kunt u ook meteen een nieuw document aanvragen. Vindt u alsnog uw oude identiteitsbewijs? Lever dit dan in bij uw gemeente. Dit identiteitsbewijs is namelijk niet meer geldig. Verliest u uw paspoort in het buitenland? Doe dan aangifte bij de politie ter plaatse.

Afspraak maken

Fiets, scooter of brommer kwijt?

Op de pagina 'Depot fietsen, scooters en brommers' leest u wat u kunt doen als u  uw fiets, scooter of brommer kwijt bent.

Minicontainer kwijt

Meldt dit rechtstreeks op de website van HVC.

Evenement

Bent u iets kwijtgeraakt tijdens een evenement in Velsen (bijvoorbeeld Dance Valley) dan neemt u contact op met de organisator van het evenement. Zij dragen de verantwoordelijkheid voor spullen die na het evenement op het terrein zijn achtergebleven.

Ander voorwerp verloren?

Kijk op verlorenofgevonden.nl. Daar kunt u zien of uw voorwerp gevonden is. Niet gevonden? Meldt dit dan op  de website als verloren. Als u de bevestiging print, dan kunt u die gebruiken als bewijs voor uw verzekering. Wordt uw verloren voorwerp gevonden? Stuur een e-mail naar verlorenofgevonden@velsen.nl. U kunt het voorwerp ophalen bij de gemeente of bij de vinder. Wij brengen u met hem of haar in contact. Neem een geldig legitimatiebewijs mee.

Aanvragen

Een melding doen kan op 3 manieren:

  1. Online via verlorenofgevonden.nl
  2. Telefonisch aan het Klant Contact Centrum via 0255 567200. U krijgt op verzoek een bewijs van de melding van het verloren voorwerp thuisgestuurd.
  3. Aan de balie bij het Klant Contact Centrum. U krijgt op verzoek een bewijs van de melding van het verloren voorwerp thuisgestuurd.

Voorwaarden

Als uw eigendom is gevonden haalt u uw eigendom op bij de geregistreerde vinder of in het Klant Contact Centrum als het daar is afgegeven.

Meenemen:

  • Legitimatiebewijs
  • Een bewijs dat u de eigenaar bent.

Contact met de gemeente

14 0255 of 0255 567200
Of kijk op de pagina Contact

Adres

Bezoekadres: Dudokplein 1, 1971 EN IJmuiden
Postadres: Postbus 465, 1970 AL IJmuiden

Openingstijden algemeen

Op werkdagen van 08.00 tot 17.00 uur.
Op donderdagavond van 18.00 tot 20.00 uur. 

Openingstijden Burgerzaken

Op werkdagen van 08.00 tot 16.00 uur.
Op donderdagavond van 18.00 tot 20.00 uur.