Drinkwater

Wassen, drinken en voedsel bereiden. Schoon water is van levensbelang. Per dag gebruiken we gemiddeld zo’n 125 liter water per persoon. PWN Waterleidingbedrijf Noord-Holland zorgt dat er op elk moment van de dag zuiver water uit uw kraan komt. Na gebruik belandt het meeste water in de riolering.

Watertorens, zoals in het watertorenpark te IJmuiden, werden in het verleden gebruikt om druk te creëren in de waterleidingen. Dit principe wordt niet meer toegepast. Voor de watertorens worden soms andere nuttige bestemmingen gevonden.

Elk jaar levert PWN zo’n 105 miljoen kubieke meter drinkwater aan 750.000 klanten (particulieren, bedrijven en (zorg)instellingen) in de provincie Noord-Holland. Het totale leidingnet van PWN is ruim 10.000 km lang!

Wilt u weten welke weg het water aflegt voordat het bij u thuis uit de kraan komt? Of wilt u uw meterstanden of een verhuizing doorgeven? Ga dan naar www.pwn.nl.

Natuurbeheer

Naast het zorgen voor betrouwbaar drinkwater beheert PWN het duingebied in het Noordhollands Duinreservaat en het Nationaal Park Zuid-Kennemerland. De uitgestrekte zandduinen, struwelen en naaldbossen bieden een rijke variatie aan flora en fauna. Hier kan iedereen van genieten. Ook informatie over natuurbeheer, wandelroutes en toegangskaarten vindt u op www.pwn.nl.

Openbare kraanwatertappunten

In Velsen zijn er diverse openbare kraanwatertappunten. Zo kun je makkelijk bij het fietsen, wandelen of hardlopen je waterfles met gratis vers kraanwater vullen. De watertappunten vind je op het Pontplein, bij IJmuiderslag, bij Boerderij Zorgvrij en op de NS-stations Santpoort-Noord en Santpoort-Zuid. Kijk voor alle watertappunten in Nederland op de kaart

Let op: van oktober tot maart kunnen watertappunten tijdelijk niet beschikbaar zijn.

Contact met de gemeente

14 0255 of 0255 567200
Of kijk op de pagina Contact

Adres

Bezoekadres: Dudokplein 1, 1971 EN IJmuiden
Postadres: Postbus 465, 1970 AL IJmuiden

Openingstijden algemeen

Op werkdagen van 08.00 tot 17.00 uur.
Op donderdagavond van 18.00 tot 20.00 uur. 

Openingstijden Burgerzaken

Op werkdagen van 08.00 tot 16.00 uur.
Op donderdagavond van 18.00 tot 20.00 uur.