5 palen met zonnebrandcrème in Velsen

Tot en met eind september vindt u in de gemeente openbare insmeerpunten met factor 30 zonnebrandcrème. Mocht u vergeten zijn u zelf in te smeren of om eigen zonnebrandcrème in te pakken, dan kunt u zich bij deze punten gratis insmeren en uw huid goed beschermen.

Zonnebrandpalen

U vindt 5 slimme zonnebrandpalen van gemeente Velsen, het Zilveren Kruis en het Huidfonds. 
Deze werken op zonne-energie en geven insmeeradvies. Het apparaat meet ook de hoogte van de UV-index, het risico om te verbranden en bevat zonnebrandcrème (SPF30) die de huid beschermt tegen UVA en UVB. 

De zonnebrandpalen staan op de volgende plaatsen: 

  • Park Velserbeek nabij de pierenbadjes, Velsen-Zuid 
  • Strandopgang Reyndersweg, Velsen-Noord
  • Strandopgang Marina Seaport, Waeckerpad, IJmuiden
  • Strandopgang Marina Seaport, Cornelis Vreeswijkpad, IJmuiden 
  • Strandopgang IJmuiderslag. Ter hoogte van de fietsstalling aan het Mantelmeeuwpad IJmuiden 

Zonnebranddispensers 

Daarnaast hangen op verschillende openbare locaties in Velsen zonnebranddispensers waar u zich ook gratis kunt insmeren met zonnebrandcrème, zoals sportcomplexen, speeltuinen en de kinderboerderij. 
Wilt u ook een dispenser voor uw vereniging of bedrijf? Stuur dan een mail naar info@velsen.nl.

Samenwerken tegen huidkanker

Gemeente Velsen werkt samen met het KWF Kankerbestrijding, GGD-en en het Nationaal Huidfonds aan huidkankerpreventie, juist in regio’s waar dit bovengemiddeld veel voorkomt. Met de gezamenlijke boodschap ‘Weren, kleren, smeren’ informeren we u over goede zonbescherming.  

Huidkanker is de meest voorkomende vorm van kanker in Nederland. 1 op de 5 mensen krijgt het. Uv-straling is de belangrijkste oorzaak van huidkanker. Elke zomer verbranden 1 op de 3 mensen en jaarlijks leidt dat tot zo’n 77.000 gevallen van huidkanker.  

In kustgemeenten komt huidkanker bovengemiddeld vaak voor. Waarschijnlijk komt dit door blootstelling aan een hoger aantal zonuren en sterkere zonkracht langs de kust. 
Ook mensen die buiten werken, buiten sporten en jonge kinderen met een extra kwetsbare huid lopen een extra hoog risico op huidkanker.   

Tips om u goed te beschermen: 

  1. Smeer u elke 2 uur in 
  2. Ga in de schaduw tussen 12:00 en 15:00 uur 
  3. Draag een pet, zonnebril en beschermende kleding

Zo kunt u voorkomen dat uw huid verbrandt door de zon en het risico op huidkanker minimaal wordt.