Investeren in energiebesparing en zelf energie opwekken in samenwerking met een lokale energiecoöperatie of VvE. Leuk, maar het moet wel betaalbaar blijven voor de eigenaar. Daarom is er nu een subsidieregeling beschikbaar. Hiermee ondersteunt de gemeente het verduurzamen van bestaande woningen.

De eerste subsidie is toegekend

Energie Coöperatie Kennemerstrand heeft als eerste partij de nieuwe subsidie toegekend gekregen. Op de daken van de appartementencomplexen IJmuiderslag en Seaport Beach Resort worden de aankomende tijd zonnepanelen geplaatst. Deze zonnepanelen gaan naar verwachting 400.000 kWh elektriciteit opleveren.

Zonnepanelen zijn hét instrument om duurzame energie op te wekken, maar in deze omvang kan dat extra kosten opleveren. Door de subsidieregeling vanuit de gemeente Velsen kan Energie Coöperatie Kennemerstrand de kosten voor de verzwaring van de elektriciteitsaansluiting dekken. Ook kunnen ze gelijk laadpalen plaatsen waar tot wel 10 elektrische auto’s aan opgeladen kunnen worden.

Blij met zonnepanelen

“De energietransitie gaat steeds meer leven. We beginnen meters te maken met zijn allen en dat zie je terug op de daken met zonnepanelen. Met deze regeling geven we dit een extra zetje. Ik zeg altijd: samen maken we het betaalbaar en haalbaar, door de natuurlijke momenten te benutten. Voor deze woningen is dit het natuurlijke moment. En volgens mij wordt iedere bewoner blij van zo’n energiecentrale op het dak,” aldus wethouder Duurzaamheid Floor Bal van gemeente Velsen.

Wilt u gebruikmaken van de subsidieregeling?

U kunt zich als woningcorporatie, vereniging van eigenaars en energiecoöperatie direct aanmelden voor de regeling via www.odijmond.nl/subsidievelsen. Hier vindt u ook meer informatie en voorwaarden.

Samen gaan we voor een Duurzaam Velsen!

Duurzaam wonen afbeelding