Op 12 juli is de Zomerschool Velsen gestart. De Zomerschool is een initiatief van gemeente Velsen in samenwerking met drie schoolbesturen. Dit jaar doen basisschool De Zefier en de Franciscusschool uit IJmuiden mee en basisschool De Plataan uit Velsen-Noord. In totaal hebben ruim 130 leerlingen zich aangemeld.

Sport en spel voor groepen 4 t/m 8

De Zomerschool Velsen is voor kinderen van de basisscholen uit Velsen Noord en IJmuiden. In de lessen ligt de nadruk op taal, lezen en rekenen en in de middag worden er leuke activiteiten gepland. Denk aan sporten, de natuur in, muziek maken, creatief bezig zijn en nog veel meer. De Zomerschool is er voor kinderen die gaan naar de groepen 4, 5, 6, 7 en 8.

Wethouder Steijn bezoekt Zomerschool

Basisschool De Zefier in IJmuiden is één van de scholen in Velsen die deze zomer ‘gewoon’ de deuren openhoudt voor kinderen. In de zomer naar school? Hoe zit dat precies? Wethouder Onderwijs Marianne Steijn vroeg het aan de kinderen zelf.

Meer informatie

De Zomerschool is de eerste drie weken van de zomervakantie geopend. Meer informatie over het programma is te vinden op de website van Zomerschool Velsen.