Net als grote bedrijven zijn ook veel zelfstandig ondernemers getroffen door corona. Er is veel hulp, maar niet iedereen weet die te vinden. 

Podcastserie

In samenwerking met uiteenlopende partners, waaronder FNV zelfstandigen, Agros, het Regionaal Mobiliteitsteam (RMT) en de zeven gemeenten in de regio Zuid-Kennemerland en IJmond zijn er 3 podcastafleveringen opgenomen om zelfstandig ondernemers een stap verder te helpen. De eerste 2 podcasts geven inzicht in waar hulp te vinden is. In de laatste van de reeks gaan we in gesprek met een zelfstandig ondernemer. U beluistert de podcast op de website van gemeente Haarlem.

Wilt u de uitgeschreven tekst van de podcast ontvangen? Vul dan het webformulier in of stuur een e-mail naar antwoord@haarlem.nl.

Aflevering 1: Versterken van je onderneming

In de eerste aflevering staan de onderneming en ondernemerschap centraal. Hoe sterk is het bedrijf, hoe sterk bent u zelf, waar moet u naar kijken als u wilt weten of uw onderneming levensvatbaar is. Nu en in de toekomst. Aan het woord zijn gespreksleider Ruud Meijer, Florian de Jager, beleidsadviseur bij FNV Zelfstandigen, en Ernst van Voorst, klantmanager Werk en Inkomen.

Aflevering 2: Hulp bij geldzorgen

In de tweede aflevering staat de hulp bij geldzorgen centraal. Gemeenten kunnen ondersteunen bij het zoeken naar oplossingen voor geldzorgen en schulden, maar veel ondernemers vinden dat soms nog ingewikkeld; ze denken dat ze het zelf wel kunnen of moeten oplossen of voelen schaamte. Aan het woord zijn gespreksleider Ruud Meijer, Ellen Coert, medewerker schulddienstverlening en Ernst van Voorst, klantmanager Werk en Inkomen.

Aflevering 3: Heroriëntatie; hulp naar ander werk

In de derde aflevering staat de hulp naar ander werk centraal. Hoe krijgt u zicht op de arbeidsmarkt, hoe relevant is uw werkervaring en welke opleidingen worden gevraagd? Aan het woord zijn gespreksleider Ruud Meijer, Rob Overpelt (Agros), Servaes Sewrutton (ondernemer), Rutger van den Breemer (FNV) en Karin Klaver (ZKIJ werkt door (RMT).

Ondernemen in coronatijd

Is uw onderneming getroffen in coronatijd en bent u nieuwsgierig welke regelingen er mogelijk zijn? Lees meer over ondernemen in coronatijd in Velsen op corona en ondernemers.