Van woensdag 12 tot en met zondag 16 augustus is het weer Sail Amsterdam. Voor de 10de  keer varen grote zeilschepen door het Noordzeekanaal naar Amsterdam. Woensdag 12 augustus gaan de schepen naar Amsterdam (Sail In) en op zondag 16 augustus komen ze weer terug (Sail Out). Voor feestelijkheden op eigen grond of langs het kanaal gelden dan strenge veiligheidseisen.

Ik wil iets organiseren tijdens Sail 2020. Lees onderstaande dan goed door!

Wij zijn druk bezig met de voorbereidingen van Sail 2020. Misschien wilt u tijdens Sail activiteiten organiseren. Hier gelden wel spelregels voor.

Om alle feestelijkheden veilig te laten verlopen en te zorgen dat de gemeente Velsen bereikbaar blijft, verzoeken wij u dringend om voor 1 april 2020 uw plannen aan ons kenbaar te maken via het Evenementenloket. Hoe eerder u ons uw plannen laat weten, hoe beter wij dit kunnen meenemen in de veiligheids- en verkeersplannen.

Wat moet ik aanleveren bij de gemeente Velsen?

Kijk op het Evenementenloket als u iets wilt organiseren tijdens Sail 2020. Heeft u na uw bezoek aan deze website nog vragen? Bel dan Team Evenementen via 0255 567200 of stuur een e-mail evenementen@velsen.nl.

PreSail

Op zondag 9, maandag 10 en dinsdag 11 augustus vindt in de havens van IJmuiden en Beverwijk het culturele en nautische evenement PreSail IJmond plaats. Kijk voor alle informatie over PreSail IJmond op presailijmond.nl

Benieuwd welke schepen meevaren?

Van 12 t/m 16 augustus 2020 vormt Amsterdam voor de 10e keer het decor voor internationale Tall Ships. Bent u benieuwd welke zeilschepen meevaren of wilt u meer informatie over het evenement Sail Amsterdam? Kijk dan op sail.nl.