Wijkmonitor Leefbaarheid

19 maart 2024
Actueel nieuws

In de wijkmonitor kunt u zien hoe de leefbaarheid in uw wijk is. In de monitor vindt u ook cijfers zoals aantal inwoners en hoe verschillende wijken in Velsen scoren op bijvoorbeeld verkeersoverlast of gezondheid.

Wilt u weten hoe de leefbaarheid in uw wijk is? U kunt het nu zien in de wijkmonitor ‘Leefbaarheid’ op de website velsen.incijfers.nlexterne-link-icoon.

In een oogopslag ziet u of uw wijk positief (groen) of negatief (rood) verschilt ten opzichte van het gemiddelde van heel Velsen. U ziet ook of kerncijfers, zoals het aantal inwoners of het aantal huizen, hoger (donkerblauw), lager (lichtblauw) of ongeveer gelijk (middenblauw) zijn aan het gemiddelde van Velsen. Het zwarte pijltje in de gekleurde balk onder de cirkel laat precies zien wat de score is. 

Door op een thema te klikken, komen scores van alle onderdelen binnen dat thema in beeld. Klik op de onderstreepte onderdelen voor extra informatie, zoals ontwikkelingen in de tijd en aanvullende grafieken. Wanneer een vakje grijs is, is hier nog geen informatie over beschikbaar.

Cijfers in ontwikkeling

De monitor is doorlopend in ontwikkeling. Gemeente Velsen blijft de monitor aanvullen met nieuwe gegevens. Zo voegen we later in het jaar de uitkomsten van de inwonerspeiling toe. Deze peiling wordt in mei 2024 gehouden bij onder ongeveer 5.000 inwoners en de leden van het Burgerpanel.

Vragen over de wijkmonitor of de website Velsen in cijfers kunt u mailen naar onderzoek@velsen.nl.