Afgelopen vrijdag zijn de nieuwe maatregelen aangekondigd die vooral voor de horeca voelbaar zijn. Ik leef dan ook mee met de ondernemers die hun hoofd maar net boven water kunnen houden. Het duurt ook lang. Te lang. Ondanks deze financiële klap zie ik ondernemers keer op keer weer opstaan.

Dat bewonder ik aan Velsense ondernemers. Hun veerkracht, doorzettingsvermogen en positieve instelling zijn inspirerend. Ik zie nog steeds ondernemers hun werkdag vol goede moed starten. Met de grootste glimlach begroeten en ontvangen zij mij in hun zaak.

En wanneer ik in onze gemeente fiets of wandel denk ik, wat zouden we toch zonder onze ondernemers doen? Door ondernemers zoals u bruist de gemeente en is er genoeg te beleven. Dat is ook waar de Dag van de Ondernemer voor staat. Om ondernemers te bedanken en te respecteren voor hun inzet.

Dag van de ondernemer 19 november 2021  

Van de week hoorde ik dat dit jaar de Dag van de Ondernemer op 19 november valt. Ik stel allereerst voorop dat ik dan niet maar één ondernemer in het zonnetje wil zetten. Daarom schrijven we ook geen wedstrijd uit.

Nominaties voor de beste ondernemer doet iedere ondernemer tekort. Ondernemers doen namelijk altijd hun uiterste best. Voor mij zijn ze allemaal winnaars.

Minder inkomsten

Vooral in deze onrustige fase in de coronacrisis waarin eerder sluiten meer dan alleen een tijdswijziging betekent. Het etentje dat een klant afzegt vanwege de nieuwe aanscherpingen betekent minder inkomsten en misschien zelfs een onzekere toekomst voor ondernemingen.

Nee, het is niet niks, het is pittig wat er weer op u afkomt. Waar anderen wachten tot salarisuitbetaling rond de 25e van de maand, kan elke extra klant voor u net dat verschil maken.

Daarom wilde ik niet tot 19 november wachten met mijn waardering uitspreken. Uw onderneming maakt de gemeente Velsen aantrekkelijker, mooier en levendiger.

Hartelijk bedankt daarvoor en -hoewel soms lastig- houd moed!

 

Jeroen Verwoort
Wethouder economische zaken

Foto van Jeroen Verwoort