Wethouder Jeroen Verwoort leeft mee met medewerkers Crown van Gelder

24 januari 2023
Actueel nieuws
Crown van Gelder bezoek wethouder Jeroen Verwoort

Bijschrift: De foto is genomen in 2021 tijdens een bezoek van Jeroen Verwoort aan Crown van Gelder in het kader van de Week van de Industriecultuur.

'Wat is dit zuur. Anders dan dit kan ik het niet verwoorden. Crown van Gelder is al meer dan 125 jaar een belangrijke werkgever in onze regio. Het was het eerste industriële bedrijf dat zich vestigde aan het Noordzeekanaal. Maar we denken vooral aan de vele medewerkers die dit raakt. We beseffen dat dit veel impact heeft op hen en leven mee.

'Crown van Gelder was altijd onlosmakelijk verbonden met Velsen en zeer maatschappelijk betrokken. Naar de gemeente als geheel - onder meer in Techport - maar in het bijzonder naar Velsen-Noord.

Het bedrijf overwon meerdere tegenslagen. De grootste was de doorstart begin jaren 80. In de decennia daarna ontwikkelde Crown van Gelder zich tot een innovatief bedrijf dat in een dynamische papierwereldmark wist te overleven met nieuwe en slimme producten. Het is jammer te constateren dat het blijkbaar in alle dynamiek niet is gelukt de woeste golven die er nu zijn te weerstaan.

We wachten op de acties van de curator. De gemeente Velsen heeft verder geen actieve rol in een mogelijke doorstart. Daar waar we kunnen, denken we graag mee over waar en hoe we een doorstart of een soepele afwikkeling kunnen faciliteren. Daarbij gaat de eerste zorg uit naar de medewerkers.'

Contact met de gemeente

14 0255 of 0255 567200
Of kijk op de pagina Contact

Adres

Bezoekadres: Dudokplein 1, 1971 EN IJmuiden
Postadres: Postbus 465, 1970 AL IJmuiden

Openingstijden algemeen

Op werkdagen van 08.00 tot 17.00 uur.
Op donderdagavond van 18.00 tot 20.00 uur. 

Openingstijden Burgerzaken

Op werkdagen van 08.00 tot 16.00 uur.
Op donderdagavond van 18.00 tot 20.00 uur.