Werkzaamheden riool Wüstelaan Santpoort-Noord

In de Wüstelaan, Molenstraat en Burgemeester Enschedelaan in Santpoort-Noord wordt het riool vervangen.

Het riool en de bestrating zijn niet meer in goede staat. Daarnaast wordt de inrichting van de openbare ruimte verbeterd:

  • De rijbaan van de Wüstelaan wordt smaller gemaakt. Door deze versmalling kan er een bredere stoep worden aangelegd.
  • Er komt ruimte voor meer parkeervakken bij de nieuwe woningen.
  • Om de snelheid te verlagen brengen we plateaus aan.
  • In de Molenstraat worden nieuwe bomen geplant.

Uitvoering

Het werk wordt uitgevoerd door aannemingsbedrijf Huybens. Vooruitlopend op de rioleringswerkzaamheden wordt er door PWN gewerkt aan de waterleiding en door Delta aan de datakabels. Deze partijen informeren u daar apart over.

Enige hinder van deze werkzaamheden kunnen we helaas niet voorkomen. Om de overlast te beperken worden de werkzaamheden opgedeeld in fasen, waarbij tijdens elke fase in een ander gebied wordt gewerkt.

Planning werkzaamheden per fase

Het werk wordt uitgevoerd door aannemingsbedrijf Huybens. In de weken voorafgaand aan de volgende fases, ontvangen omwonenden nogmaals een brief met meer informatie.

Het grasveld op kruising Wüstelaan en Velserhooftlaan is ingericht voor de opslag van materialen. Hier staat ook de keet.

Helaas is het project door verschillende redenen vertraagd. Het werk is niet klaar voor de bouwvak (24 juli t/m 13 augustus). 

Na de bouwvak gaan we vanaf 14 augustus verder met de Burgemeester Enschedelaan (fase 4). Dit zou ongeveer 3 weken moeten duren. Hierna maken we de Wüstelaan (fase 5) af.

Start laatste fase op 18 september

Maandag 18 september starten de werkzaamheden aan de vijfde en laatste fase op de Wüstelaan. De werkzaamheden duren tot 6 november 2023.

In fase 5 gaat de Wüstelaan dicht vanaf de kruising Molenstraat en Wüstelaan t/m de kruising Velserhooftlaan en Wüstelaan. Verkeer kan omrijden via de rotonde Driehuis naar Santpoort-Zuid.

Bereikbaarheid

Nood- en hulpdiensten 

Om ervoor te zorgen dat nood- en hulpdiensten de wijk kunnen bereiken tijdens de werkzaamheden, wordt de Johan van Beemlaan tussen de Hoofdstraat en Wüstelaan aangepast. Wij verzoeken u om hier niet te stoppen of te parkeren aan de kant van de woningen. Het verbod om stil te staan wordt met een verkeersbord aangegeven. 

Tijdens de laatste fase (fase 5) is er voor de hulpdiensten en HVC  een tijdelijke route richting Santpoort-Zuid gemaakt, via de Velserhooftlaan. 

Vanaf de rotonde Hoofdstraat is de omleiding voor de hulpdiensten via Wüstelaan, Burgemeester Enschedelaan, Bosbeeklaan naar de  Velserhooftlaan.

Gemotoriseerd verkeer 

Gemotoriseerd verkeer wordt tijdens de afsluitingen in de wijk omgeleid via de Santpoortsedreef. 

Fietsers en voetgangers 

Voor voetgangers worden loopschotten neergelegd. 

Contact

In de weken voorafgaand aan de volgende fases, ontvangen omwonenden nogmaals een brief met meer informatie.
Heeft u vragen? Neemt u dan contact op met de gemeente: 14 0255 (zonder kengetal ervoor) of 0255 567200 van maandag t/m vrijdag van 8.30 tot 17.00 uur of stuur een e-mail naar tpost@velsen.nl.

Contact met de gemeente

14 0255 of 0255 567200
Of kijk op de pagina Contact

Adres

Bezoekadres: Dudokplein 1, 1971 EN IJmuiden
Postadres: Postbus 465, 1970 AL IJmuiden

Openingstijden algemeen

Op werkdagen van 08.00 tot 17.00 uur.
Op donderdagavond van 18.00 tot 20.00 uur. 

Openingstijden Burgerzaken

Op werkdagen van 08.00 tot 16.00 uur.
Op donderdagavond van 18.00 tot 20.00 uur.