Maandag 16 april a.s. begint de aannemer KWS Infra BV met het asfalteren en aanpassen van de Vlietweg, Schenkeldijk, Slaperdijk en Rijksweg in Velserbroek.

De werkzaamheden duren tot eind mei. Uiteraard onder voorbehoud van weersomstandigheden en onvoorziene zaken.

Het gaat om het verwijderen van de oude asfaltlaag en het aanbrengen van een nieuwe asfaltlaag met belijning. Op de kruising worden drempels aangebracht om de snelheid te beperken tot de voorgeschreven 50 km per uur.

 

Fasering

Het werk wordt uitgevoerd in vier fasen.

 1. De Vlietweg, vanaf de Hoofdstraat tot de kruising met Slaperdijk.
  Afgesloten van 16 april tot en met vrijdag 20 april 2018.
 2. Kruispunt Vlietweg-Slaperdijk- Schenkeldijk tot de Westbroekerweg.
  Afgesloten van maandag 16 april tot en met vrijdag 11 mei 2018.
 3. De Schenkeldijk, vanaf de Rijksweg tot de Vlietweg en het fiets/voetpad van de Slaper­dijk, vanaf de tunnel tot de Vlietweg.
  Afgesloten van maandag 30 april tot vrijdag 4 mei 2018.
 4. De Rijksweg, vanaf de Schenkeldijk tot aan de Wagenmakersstraat.
  Afgesloten van woensdag 2 mei tot vrijdag 11 mei 2018.

 

Fietspad

Het fietspad is tijdens de werkzaamheden niet afgesloten. De fietsers kunnen er langs, het kan wel voorkomen dat ze even moet afstappen. Van maandag 30 april tot vrijdag 4 mei is wel het fietspad vanaf de tunnel tot de Vlietweg afgesloten. Er staan dan omleidingsborden. De planning is onder voorbehoud van de weersomstandigheden

 

Lijnbus Connexxion

Om de werkzaamheden te kunnen uitvoeren wordt de lijnbus van Connexxion omgeleid. Deze omleiding duurt 3 weken. De bussen worden omgeleid via de Vergierdeweg (Haarlem), Slaperdijkweg, Oostlaan, Westlaan en de Dammersboog (Velserbroek) en omgekeerd. Openstelling van de bussluis op de Westlaan is hiervoor noodzakelijk. Na de werkzaamheden wordt deze weer afgesloten.

Kijk hier voor een overzicht van haltes die tijdelijk komen te vervallen en welke daarvoor in de plaats komen.

Parkeren

Op de Dammersboog worden twee parkeerplaatsen afgezet om indraaien van de bussen mogelijk te maken en schade te voorkomen.

 

Bereikbaarheid Bastion Hotel, MC Donalds, gebouw Jehova's Getuigen en sportverenigingen

Tijdens de werkzaamheden is het Bastion Hotel, de MC Donalds, het gebouw van de Jehova's Getuigen en de sportverenigingen bereikbaar. Tijdens het asfalteren zijn ze  tot eind van de middag niet bereikbaar. Deze werkzaamheden duren 1 dag.  Wanneer deze werkzaamheden precies plaatsvinden is nog niet bekend, maar dit zal gecommuniceerd worden via de website en facebookpagina van Velsen.

Overlast

Wij streven ernaar de overlast van de werkzaamheden zoveel mogelijk te beperken, maar wij kunnen dit niet helemaal voorkomen. Hiervoor vragen wij uw begrip.