U bent een mantelzorger wanneer u langdurig en onbetaald zorgt voor een chronische zieke, gehandicapte of hulpbehoevende naaste.

Bijvoorbeeld een ouder die zorgt voor een kind met een geestelijke en/of lichamelijke beperking, een partner die zorgt voor zijn geliefde die een herseninfarct kreeg, of een dochter die zorgt voor haar dementerende moeder. 

Centrum Mantelzorg Velsen

Centrum Mantelzorg Velsen is er voor mantelzorgers. Voor vragen, advies of praktische ondersteuning die aansluit bij uw persoonlijke situatie. Voelt u zich bijvoorbeeld overbelast of zoekt u vervangende zorg? U kunt langskomen bij Socius of zij komen bij uw thuis. Ook hebben zij een wandelgroep, een nieuwsbrief en digitale ondersteuning, kunnen we een vrijwilliger inzetten én voeren we de mantelzorgwaardering uit.

Lees meer over mantelzorgondersteuning en lees meer over mantelzorg en Socius

Inschrijven als mantelzorger

U kunt zich kosteloos bij Socius inschrijven. Meer weten?

Lees meer over Socius en hoe u zich kunt aanmelden.

Podcast wethouder Steijn met mantelzorger Saskia Zwier

Zaterdag 6 november 2021 werden mantelzorgers in het zonnetje gezet in de Burgerzaal van het gemeentehuis. Daarnaast ging wethouder Marianne Steijn in gesprek met mantelzorger Saskia Zwier. Zij is mantelzorger sinds haar 12e jaar. Wat doet dat met je? U hoort het in deze inspirerende en misschien wel herkenbare podgast.