Een bezoekje aan de kinderboerderij is een ontspannen uitje in de natuur. De belangrijkste vorm van educatie op een kinderboerderij zijn de dieren zelf. De kinderen (en volwassenen!) kunnen de dieren in het echt zien en leren iets over de dieren door te kijken, te luisteren, ruiken en voelen.

Leren op de kinderboerderij ezeltje rijden
Kinderen leren dieren te verzorgen en met respect te behandelen

Veel bezoekers willen meer te weten komen over de dieren. Op de kinderboerderij hangen informatiebordjes buiten bij de dierenverblijven en er hangen informatiebladen binnen in de stal en in de knaagdierenruimte. De bezoekers kunnen op deze manier meer te weten komen over bijvoorbeeld oorsprong, voeding, gedrag en voortplanting van een bepaald dier.

Kinderen kunnen op de kinderboerderij leren waar eieren, melk en vlees vandaan komt. Dit voedsel, dat gegeten en gedronken wordt, is niet in de fabriek gemaakt maar is afkomstig van de dieren.

Ook mogen kinderen vaak meehelpen op de kinderboerderij, door bijvoorbeeld een eitje weg te halen bij de kip, soms een lammetje de fles te geven of te helpen schoonmaken en voeren.

Op de website www.nme-wijzer.nl kunnen scholen van het basisonderwijs het regionale NME aanbod vinden van de acht samenwerkende organisaties in de regio Zuid-Kennemerland en IJmond.

Leren op de kinderboerderij schaap scheren
Ieder jaar hebben we de schaapscheerderdag met veel activiteiten om te zien en te doen voor de bezoekers