Welkom op Kinderboerderij Velserbeek

De kinderboerderij ligt in park Velserbeek. Het park is een historische buitenplaats van 34 hectare groot en is een rijksmonument. Sinds 1924 in het bezit van de Gemeente Velsen.
Niet alleen een kinderboerderij , maar ook een hertenkamp, volière en 2 schapenweiden zijn aanwezig in het park. Ook is er naast de kinderboerderij een kinderbadje en een speeltuintje gelegen.

Wilt u meer informatie over de geschiedenis, onderhoud, het beheer, de planten enz. van het park, dan kunt de u de aparte pagina van Park Velserbeek bezoeken.

De verzorging van de dieren, het beheer, het onderhoud en toezicht wordt uitgevoerd door de Gemeente Velsen, in samenwerking met een sociale werkvoorziening , vrijwilligers, re-integratiebureaus en stagiaires.

Op de kinderboerderij en andere verblijven zijn o.a. kippen, geiten, schapen, ezels, varkens, zwanen en pauwen te zien. Het zijn allemaal raszuivere dieren, waar onder andere Oudhollandse rassen bij zijn.

Wij wensen u veel kijk- en leesplezier op de website en zien u natuurlijk ook graag langskomen op de kinderboerderij.

Bezoekregels

onderbeentjes van kinderen

Voor het welzijn van de dieren en van de bezoekers zijn er een aantal regels op de kinderboerderij.

Lees verder

Openingstijden

Op welke dagen en welke tijden is de kinderboerderij geopend?

Lees verder

Spelen op en rond de boerderij

Op de kinderboerderij staan veerwippen. Daarnaast is er een speelweide met speeltoestellen en een pierenbadje waar de kinderen zich kosteloos kunnen vermaken.

Lees verder

Leren op de kinderboerderij

De kinderen (en volwassenen!) kunnen de dieren in het echt zien. Zo leren ze iets over de dieren door te kijken, luisteren, ruiken en voelen.

Lees verder

Vrijwilligers

Vrijwilligers - van jong tot oud - zijn onmisbaar voor allerlei werkzaamheden op de kinderboerderij. Ze helpen doordeweeks en in het weekend mee.

Lees verder

Stageplaatsen

Vanuit diverse opleidingen kan er op de kinderboerderij stage gelopen worden. De kinderboerderij is een erkend Aequor opleidingsbedrijf.

Lees verder