Torenstraat 6

Details monument
Kenmerk Details
Bescherming Rijksmonument
Oorspronkelijk Stal
Huidige functie Woonhuis
Bouwjaar 17e eeuw, restauratie 1964
Architect Onbekend
Opdrachtgever Onbekend

Torenstraat 4 en 6 vormen samen een L-vormige plattegrond: daarvan ligt de rechthoekige plattegrond van nr. 4 noord-zuid georiënteerd en die van nr. 6 oost-west.
Het woonhuis van nummer 6 heeft één bouwlaag en wordt afgedekt door middel van een schilddak, dat haaks insteekt in het zadeldak van Torenstraat 4. De zijgevel is meer prominent dan de voorgevel.

De noordgevel ligt in de oksel van de L-vormige plattegrond, die het pand samen vormt met Torenstraat 4. Aan die gevel is blijkens het restauratieplan van 1964 een nieuwe aanbouw gemaakt, zodat deze gevelopeningen niet oorspronkelijk zijn. De monumentale waarde van het pand is, vanwege de ingrijpende verbouwingen in het verleden, beperkt.