Rijksweg 114

Details monument
Kenmerk Details
Bescherming Gemeentelijk monument
Oorspronkelijk Ventilatiegebouw
Huidige functie Ventilatiegebouw
Bouwjaar 1952-1957
Architect D. Roosenburg (1887-1962)
Opdrachtgever Rijkswaterstaat

Dit betreft de voormalige stal van buitenplaats Waterland, verbouwd tot woonhuis. Ten noorden van het hoofdgebouw Dit 18de-eeuws huis, Huis van Daatje genaamd, staat ten noorden van het hoofdgebouw. Het bestaat uit een hoog opgetrokken voorhuis en een lager achterhuis. Het tweebeukige voorhuis heeft een venster met luiken op de begane grond en in de twee topgevels een venster. In de zijgevel bevindt zich de toegangsdeur. De vensterindeling is onregelmatig. Tegen de achtergevel is over de gehele lengte een schoorsteen gemetseld. Het pand is in 1993 gerestaureerd.

Tegen de achtergevel is over de gehele lengte een schoorsteen gemetseld. Het pand is in 1993 gerestaureerd.