Verkeershinder door herstel viaduct Velsertraverse vanaf 22 mei 2023

04 mei 2023
Actueel nieuws
Velsertraverse agelsoten in richting van de A22 kaart regulier verkeer 22 mei t/m 29 juni 2023 omleidingen

Rijkswaterstaat herstelt vanaf maandag 22 mei tot zaterdag 29 juli het viaduct de Velsertraverse. Verkeer uit Velsen-Noord en Beverwijk richting de Velsertunnel wordt omgeleid via Heemskerk. Verkeer naar Velsen-Noord en Beverwijk toe blijft wel mogelijk via de Velsertraverse. In deze periode wordt weggebruikers gevraagd rekening te houden met mogelijk fors extra reistijd op drukke momenten.

Herstel Velsertraverse

Sinds 21 januari 2022 is er door scheurvorming in het beton van het viaduct een rijstrook minder beschikbaar voor verkeer richting de Velsertunnel. Rijkswaterstaat herstelt komende periode de constructieve draagkracht van het viaduct. Het tilt de dekken een voor een op, verwijdert de oude opleggingen, doet aan constructief betonherstel, plaatst nieuwe opleggingen en laat het dek weer zakken.

De eerste 5 weken wordt het zuidelijk deel aangepakt, daarna volgt het noordelijk deel. Dankzij het herstel van de Velsertraverse is ook de nieuwe busverbinding tussen Beverwijk en Velsen binnenkort mogelijk. 

Omleidingen en alternatieve routes

Verkeer uit Velsen-Noord en Beverwijk dat normaal gebruikt maakt van de Velsertraverse, wordt vanaf maandag 22 mei omgeleid via Heemskerk. De omleidingsroute loopt via de N197 westelijk om Beverwijk heen door Heemskerk naar de aansluiting Heemskerk op de A9. Vanaf daar kan verkeer via de A9 naar Amsterdam of Alkmaar.

Vrachtverkeer uit Velsen-Noord en Beverwijk (zuidelijke bedrijventerreinen) wordt omgeleid ten zuiden van de Velsertraverse via de Concordiastraat, Wijkermeerweg, Basisweg en Lijndenweg in de richting van de A22. 

Om weggebruikers een alternatieve route te bieden, stelt Rijkswaterstaat tijdelijk de calamiteitenbogen tussen de A22 en de A9 standaard open. Daarnaast roept Rijkswaterstaat mensen op de verkeersinformatie te bekijken en bij grote drukte een ander vervoersmiddel of tijdstip te overwegen. 

Bus richting NS-Station Beverwijk

De bus-route blijft in takt. bushalte De bushalte aan de kant van Beverwijk blijft gewoon open.

Bus richting Haarlem en Amsterdam

De bussen richting Haarlem/Amsterdam rijden tijdens de werkzaamheden langs NS-station Beverwijk en mogen over de Viaductweg richting de Parallelweg en zo via de Velsertunnel hun route rijden. Deze weg is voor ander verkeer afgesloten.  De bushalte aan de kant van Velsen-Noord is tijdens de werkzaamheden niet in gebruik. 

Wanneer u vanuit Velsen-Noord de bus richting Haarlem/Amsterdam nodig heeft, kunt u:

  • op een andere manier naar NS-station Beverwijk reizen óf:
  • op de Velsertraverse eerst de bus naar NS-station Beverwijk pakken en daar overstappen op de bus richting Haarlem/Amsterdam.

Meer informatie

Naar verwachting duren de herstelwerkzaamheden tot zaterdag 29 juli 2023. Meer informatie is te vinden op: www.rijkswaterstaat.nl. Weggebruikers kunnen ook bellen met de Landelijke Informatielijn van Rijkswaterstaat (0800 8002) of contact opnemen via sociale media (Twitter/Facebook/Instagram @Rijkswaterstaat).

Contact met de gemeente

14 0255 of 0255 567200
Of kijk op de pagina Contact

Adres

Bezoekadres: Dudokplein 1, 1971 EN IJmuiden
Postadres: Postbus 465, 1970 AL IJmuiden

Openingstijden algemeen

Op werkdagen van 08.00 tot 17.00 uur.
Op donderdagavond van 18.00 tot 20.00 uur. 

Openingstijden Burgerzaken

Op werkdagen van 08.00 tot 16.00 uur.
Op donderdagavond van 18.00 tot 20.00 uur.