Verhaal Tim Groenendijk Financieel Adviseur bij domein Bedrijfsvoering

05 april 2022
TeamVelsen

Tim Groenendijk is vanuit BMC sinds 2021 ingehuurd om gemeente Velsen te helpen met de financiële advisering. 'Ik heb niet specifiek voor een gemeente gekozen, maar de overheid en het maatschappelijk nut in totaal.'

Bij de gemeente Velsen ervaar ik een prettige manier van werken. De combinatie van collegiaal contact en inhoud maakt het werk dynamisch en aantrekkelijk. We moeten altijd oog blijven houden op de werkbaarheid van ieders taken. Een grapje moet tussendoor altijd kunnen, maar op de cruciale momenten zullen we allemaal bereid moeten zijn een stapje extra met elkaar te zetten. Ook krijg je zelf de ruimte om je werkzaamheden uit te voeren op een manier die voor jou het beste werkt. Zowel bestuur, directie en de domeinen zijn op een makkelijke manier te bereiken om mee te denken over hoe we de inwoners beter kunnen helpen.

In mijn functie informeer en adviseer de organisatie bij beleidskeuzes. Zo zorg ik dat financiële consequenties van beleidsdoelen netjes worden toegelicht in de begrotingsproducten en openbare besluitvorming.

De Planning- en Controlproducten zijn een prachtige kans om de gemeenteraad en de inwoners inzicht te geven in de beleidsdoelen, taken en financiële uitwerking hiervan op de gemeente. Waar de begroting vaak wordt gezien als een ‘feestje van financiën’ vind ik dat we een stapje verder moeten gaan. Deze stap zou moeten leiden naar ‘een feest van gemeentebeleid’ dat begrijpelijk moet zijn voor iedereen.

Wil je weten hoe het is om bij Velsen te werken? Onze collega's vertellen wat zij zo leuk vinden aan werken bij onze gemeente. Lees meer over Velsen als werkgever.