Veiligheidsmonitor 2023 onderzoekt hoe veilig onze gemeente is

15 augustus 2023
Actueel nieuws

Ruim 4.500 inwoners in Velsen krijgen deze week een brief thuis met de vraag of ze willen deelnemen aan dit onderzoek. De uitkomsten zijn belangrijk om goed in beeld te krijgen hoe inwoners de veiligheid en leefbaarheid in de gemeente ervaren.

Het onderzoek is zowel op gemeentelijk als op landelijk niveau. We verwachten de resultaten in maart 2024.

Brief ontvangen? Doe mee!

Burgemeester Frank Dales benadrukt het belang van de Veiligheidsmonitor:

'Ontvangt u een uitnodiging? Doe dan mee. Alleen als veel mensen de monitor invullen, krijgen we goed in beeld hoe onze inwoners de veiligheid en leefbaarheid in gemeente Velsen ervaren. De Veiligheidsmonitor geeft ons dan goede handvatten om de veiligheid verder te verbeteren voor iedereen in onze gemeente.'

Deelnemers onderzoek

Deelnemers aan het onderzoek krijgen per post een uitnodiging om de vragenlijst van de Veiligheidsmonitor in te vullen. Zij zijn willekeurig gekozen. Het is voor inwoners niet mogelijk om zichzelf aan te melden voor het onderzoek. In de loop der jaren is het onderzoek al in meer dan 300 Nederlandse gemeenten uitgevoerd.

Uitkomst

Voelt u zich onveilig in de buurt? Is er bij u ingebroken? Dit zijn enkele vragen die terugkomen in het onderzoek. Maar ook in het kader van Aangehaakt Nederland in Velsen, staan er vragen in over het vertrouwen dat de inwoners hebben in de overheid. Daarnaast heeft de gemeente Velsen een extra blok met vragen laten opnemen over georganiseerde criminaliteit (ondermijning).

We gebruiken de uitkomsten van dit tweejaarlijks terugkerende onderzoek bij het vormgeven en evalueren van ons veiligheidsbeleid. I&O Research voert het onderzoek uit in opdracht van de gemeente.

Eerdere resultaten zijn te bekijken via onze Databank.   
 

Contact met de gemeente

14 0255 of 0255 567200
Of kijk op de pagina Contact

Adres

Bezoekadres: Dudokplein 1, 1971 EN IJmuiden
Postadres: Postbus 465, 1970 AL IJmuiden

Openingstijden algemeen

Op werkdagen van 08.00 tot 17.00 uur.
Op donderdagavond van 18.00 tot 20.00 uur. 

Openingstijden Burgerzaken

Op werkdagen van 08.00 tot 16.00 uur.
Op donderdagavond van 18.00 tot 20.00 uur.