Veilig op school en weer thuis

24 augustus 2023
Actueel nieuws

Maandag 4 september starten de scholen in Velsen weer. Jonge kinderen en middelbare scholieren moeten na zes weken vakantie weer wennen aan de verkeersdrukte rond de school en onderweg naar school. Maar ook ouders, buurtbewoners en andere weggebruikers moeten zich weer instellen op de hectiek in het verkeer.

Hoe bereidt u als weggebruiker zich het beste voor op deze periode? 

Tips voor weggebruikers

In de eerste maanden na de zomervakantie ligt het aantal verkeersslachtoffers landelijk hoger dan in de rest van het jaar. Om deze aantallen verlagen, heeft Veilig Verkeer Nederland een aantal tips voor u als weggebruiker. 

Pas uw snelheid aan

Hardrijders veroorzaken de meeste ongevallen in het verkeer. Gelukkig houden de meeste bestuurders zich aan de maximumsnelheid en rijden ze langzamer als de situatie daarom vraagt. Houd hier na de zomervakantie ook rekening mee en pas uw snelheid aan.

Rij mobielvrij, rij MONO

Neem bewust deel aan het verkeer en houd u mobiele telefoon uit of buiten het zicht. Dit voorkomt afleiding. 

Vermijd schoolzones

Rond het openen en sluiten van de scholen is het vaak extra druk in de schoolomgeving. Ziet u een spandoek van Dick Bruna? Dan komt u langs een school. Een andere route is dan rustiger voor u en voor de scholieren.

Werk vanuit huis of vertrek buiten de spits

Is thuiswerken voor u een mogelijkheid? Dan is dat zeker in deze periode een mooie bijdrage aan veiliger verkeer! Is thuiswerken niet mogelijk? Probeer dan de spits te mijden. Dit is rustiger voor u, maar ook voor de scholieren.

Pak de fiets

Is het niet per se nodig om met de auto op pad te gaan? Pak, net als kinderen en scholieren - op de fiets. Dit zorgt voor minder gemotoriseerd verkeer, is gezond en scheelt in de portemonnee.

Meer informatie

Meer informatie over dit onderwerp vindt u op de website van Veilig Verkeer Nederland  en Leer in het verkeer

Contact met de gemeente

14 0255 of 0255 567200
Of kijk op de pagina Contact

Adres

Bezoekadres: Dudokplein 1, 1971 EN IJmuiden
Postadres: Postbus 465, 1970 AL IJmuiden

Openingstijden algemeen

Op werkdagen van 08.00 tot 17.00 uur.
Op donderdagavond van 18.00 tot 20.00 uur. 

Openingstijden Burgerzaken

Op werkdagen van 08.00 tot 16.00 uur.
Op donderdagavond van 18.00 tot 20.00 uur.