In april 2019 heeft de Gemeente Velsen inwoners uit Velsen-Noord en IJmuiden-Noord gevraagd om locaties te fotograferen met te veel stoeptegels waar groen zoals bomen, beplanting en gras voor in de plaats kan komen.

Er zijn 93 locaties toegestuurd door 68 bewoners. De locaties zijn gecontroleerd op bovengronds (de ruimte op de stoep, straat of gevel) en ondergronds (de kabels en leidingen). Uit die controle zijn 16 locaties toegekend om te vergroenen.

Locaties

De volgende locaties worden in het plantseizoen van 2019, 2020 en 2021 vergroent;

 • 2019
  Velsen-Noord: Kruising Van Rijswijkstraat/Duinvlietstraat, Kruising Duinvlietstraat/Andreaweg/Wijkerstraatweg, Breesaperhof. 
  IJmuiden-Noord: Frans Naereboutstraat, Kruising Frans Naereboutstraat/Trompstraat, Kortenaerstraat tussen Trompstraat en De Ruyterstraat.
 • 2020 
  Velsen-Noord: Kruising Banjaerstraat/Smidt van Gelderstraat, Wijkerstraatweg (Centrum Velsen-Noord).
  IJmuiden-Noord: Casembroodstraat, De Ruyterstraat.
 • 2021 
  Velsen-Noord: Kruising Ladderbeekstraat/Watervlietstraat, Kruising Ladderbeekstraat/Uitweg, Kruising Pelstraat/Wijkerstraatweg.
  IJmuiden-Noord: Diverse locaties Wijk aan Zeeërweg, van Wassenaerstraat, Kruising Edisonstraat/Alexander Bellstraat.

PDFReactierapportage VGNG.pdf

logo van grijs naar groen

Zelf iets doen om de leefomgeving te vergroenen?

Wil je - naast ons helpen door locaties door te geven – ook zelf iets doen om bij te dragen aan een groenere leefomgeving? Denk dan aan je eigen tuin! Veel Nederlandse tuinen liggen vol met tegels. Je kunt gemakkelijk zelf bijdragen aan vergroening door deze tegels – of een paar van deze tegels – te vervangen door bijvoorbeeld bomen, beplanting en gras. Wil je meer informatie over hoe je dit kunt doen? Neem dan eens een kijkje op: www.operatiesteenbreek.nl

ijmuiden noord grijsIjmuiden noord groen