In 2019 vroegen we inwoners om locaties in te sturen die wel wat groen konden gebruiken. Veel inwoners hebben dat ook gedaan. Uiteindelijk zijn er in totaal 93 locaties ingestuurd. Uit die 93 inzendingen zijn 16 kansrijke vergroenlocaties gekomen. In het plantseizoen 2019/2020 zijn de eerste zes locaties al vergroend. Dit jaar gaan we aan de slag in vier nieuwe straten.

Ontwerpen gekozen door inwoners

Door de coronamaatregelen was het niet mogelijk om een inwonersavond te organiseren. We hebben daarom voor elke locatie twee ontwerpen gemaakt. Deze ontwerpen zijn naar de bewoners uit de straat en de directe omgeving van de locaties verstuurd, met de vraag welk ontwerp ze mooier vonden. Het verschil tussen de twee ontwerpen zat hem in de beplanting en de diversiteit aan beplanting. In totaal hebben 44 bewoners hun stem uitgebracht waarbij elke locatie een duidelijke voorkeursontwerp heeft. Wij gaan dit plantseizoen (2020/2021) de volgende ontwerpkeuzes realiseren;

Velsen-Noord

IJmuiden-Noord

Bij het ontwerp van de De Ruyterstraat is het ontwerp op enkele plekken aangepast na opmerkingen van inwoners.

Wanneer?

De werkzaamheden worden momenteel verder voorbereid. De verwachting is dat in het vroege voorjaar van 2021 de locaties allemaal zijn aangeplant.

Meer weten?

Meer weten over vergroenen en waarom dit zo belangrijk is? Kijk op duurzaamvelsen.nl. Samen gaan we voor een duurzaam Velsen.

logo van grijs naar groen

Zelf iets doen om de leefomgeving te vergroenen?

Wilt u - naast ons helpen door locaties door te geven – ook zelf iets doen om bij te dragen aan een groenere leefomgeving? Denk dan aan uw eigen tuin! Veel Nederlandse tuinen liggen vol met tegels. U kunt gemakkelijk zelf bijdragen aan vergroening door deze tegels – of een paar van deze tegels – te vervangen door bijvoorbeeld bomen, beplanting en gras. Wilt u meer informatie over hoe u dit kunt doen? Neem een kijkje op: www.steenbreek.nl

ijmuiden noord grijsIjmuiden noord groen