In 2019 vroegen we inwoners om locaties in te sturen die wel wat groen konden gebruiken. Veel inwoners hebben dat ook gedaan. Uit alle inzendingen zijn 16 kansrijke locaties gekomen om te vergroenen.

Inmiddels zijn er al 14 plekken vergroend. In het plantseizoen 2019/2020 zijn de eerste zes locaties vergroend. Het plantseizoen 2020/2021 leverde nog eens acht mooie locaties op. Dit jaar (2021/2022) gaan we in de volgende 5 nieuwe straten aan de slag met 8 geschikte locaties:

Velsen-Noord

Kruising Wijkerstraatweg/Pelsstraat

Beplantingsplan:
Bij de Pelsstraat hoek Wijkerstraatweg komt 1 plantvak met daarin de Aster amellus ‘Blue King’, de Potentilla fruticosa ‘Abbotswood’ en de Spiraea japonica ‘Little Princes’. Daartussen worden 3 ruwe berken (bomen) geplant.

Afbeelding beplantingsplan Pelsstraat

Kruising Watervlietstraat/Ladderbeekstraat

Beplantingsplan: 
Bij de Ladderbeekstraat bij de kruising met de Watervlietstraat komt 1 plantvak met daarin de Aster amellus ‘Blue King’, de Potentilla fruticosa ‘Abbotswood’ en de Spiraea japonica ‘Little Princes’. Er wordt 1 nieuwe boom geplant. Dit wordt de Sorbus intermedia ‘Brouwers’.

Afbeelding beplantingsplan Watervlietstraat kruising Ladderbeekstraat

Ladderbeekstraat

Beplantingsplan:
Bij de Ladderbeekstraat bij de kruising met de Uitweg wordt 1 nieuwe boom geplant. De keuze is hier gevallen op de Sorbus intermedia 'Brouwers'.

Afbeelding beplantingsplan Ladderbeekstraat

IJmuiden-Noord

Edisonstraat

Beplantingsplan: 
Bij de Edisonstraat komt 1 plantvak met daarin de Ceanothus 'blue jeans', de Buddleja davidii 'White Chip' en de Spiraea japonica 'Goldflame'. Er wordt 1 nieuwe boom geplant. Dit wordt de Prunus x Yedoensis.

Afbeelding beplantingsplan Edisonstraat

Van Wassenaerstraat

Voor deze locatie zijn we nog in gesprek met de bewoners.

Kruising Wijk aan Zeeërweg/Jan Pieterszoon Coenstraat

Beplantingsplan:
Bij de kruising Wijk aan Zeeërweg - JP Coenstraat komt 1 nieuw plantvak met daarin de Salvia nemorosa, de Stipa tenuissima en de Persicaria amplexicaulis 'Blackfield'. De bestaande bomen blijven behouden.

Afbeelding beplantingsplan Wijk aan Zeeërweg kruising J.P. Coenstraat

Kruising Wijk aan Zeeërweg/Trompstraat

Beplantingsplan:
Bij de Wijk aan Zeeërweg - Tromstraat komen 2 plantvakken met daarin de Salvia nemorosa, Stipa tenuissima, Persicaria amplexicaulis 'Blackfield'. De bestaande bomen blijven behouden.

Afbeelding beplantingsplan Wijk aan Zeeërweg kruising Trompstraat

Kruising Wijk aan Zeeërweg/Warmenhovenstraat

Beplantingsplan: 
Aan elke kant van de kruising komt 1 plantvak met daarin de Salvia nemorosa, de Stipa tenuissima en de Persicaria amplexicaulis 'Blackfield'. Er wordt aan ene kant 2 en aan de andere kant 1 nieuwe boom geplant. De keuze is hier gevallen op de Prunus 'Umineko'. 

Afbeelding beplantingsplan Wijk aan Zeeërweg kruising Warmenhovenstraat

Wanneer?

De verwachting is dat in het vroege voorjaar van 2022 de locaties allemaal zijn aangeplant.

Meer weten?

Meer weten over vergroenen en waarom dit zo belangrijk is? Kijk op duurzaamvelsen.nl. Samen gaan we voor een duurzaam Velsen.

Van Grijs naar Groen: Ruyterstraat/Wijk aan Zeeërweg VOOR Van Grijs naar Groen: Ruyterstraat/Wijk aan Zeeërweg NA  

logo van grijs naar groen