In de meest diverse en stoere gemeente van Nederland!

Wat ruimtelijke ordening betreft is de gemeente Velsen een heerlijke uitdaging op het vlak van werken, wonen en recreëren. Waar mensen samenwerken aan een zonnige, succesvolle toekomst. Kom langs en ga met ons in gesprek. Wedden dat jij nooit meer weg wilt?!

Haven, strand en industrie zorgen op een stoere manier voor bedrijvigheid. Het woord veelzijdigheid moet hier bijna wel zijn uitgevonden. Naast de gezelligheid van de dorpskernen (Driehuis, IJmuiden, Santpoort-Noord, Santpoort-Zuid, Velsen-Noord, Velsen-Zuid en Velserbroek) met circa 70.000 Velsenaren, zijn Haarlem en Amsterdam nooit ver weg.

Functie informatie

Met ongeveer 600 collega’s werken we aan het behoud en de verdere ontwikkeling van een vitale en leefbare gemeente. Vanuit de ambitieuze ‘Visie op Velsen 2025 - Kennisrijk Werken’, onderscheidt onze haven- en kustgemeente zich in de metropoolregio Amsterdam en de Randstad door een rijke schakering aan woongebieden, een sterke industrie- en visserijsector en een groeiende toeristische sector. In een elkaar versterkende balans.

Omdat we geloven in 1+1=3 gaan de clusters Economische zaken (EZ), Wonen, Ruimtelijk Ordening (RO), Vergunningverlening en Toezicht en Handhaving, allen onderdeel van dezelfde afdeling, nog intensiever samenwerken. Daarmee creëren we tevens de gelegenheid voor een aantal nieuwe collega’s om mee te gaan in die interessante, bredere rol. De afdeling kent een informeel karakter met een goede sfeer en een soms pittige werkdruk, waar mensen elkaar graag helpen.

Je gaat concrete beleids- en bestemmingsplannen opstellen in begrijpelijke taal, waarbij je soms ook externe bureaus inschakelt. Spart met projectontwikkelaars, woningbouwverenigingen, non-profit partijen en ondernemers over hun (ver)bouwplannen of ambities. En adviseert het College en de Raad over ontwikkelingen en voert procedures.

Kortom: never a dull moment!

Het juiste profiel

Je beschikt minimaal over een afgeronde HBO/WO-opleiding op gebied van Ruimtelijke Ordening, Planologie, Omgevingsrecht of Rechten (met een link naar RO en/of Wonen). Waarbij je minimaal drie jaar relevante ervaring hebt binnen gemeenteland of regelmatig hebt samengewerkt met gemeente of provincie. Je hebt ervaring met participatie, in een interactief en zorgvuldig proces met relevante partners.

Je houdt van een diverse omgeving met verschillende belangen. En hebt er plezier in een afgewogen advies op te stellen, waarbij je die diverse uitgangspunten duidt en daarbij alternatieven en consequenties benoemt.

Je bent analytisch en beschikt over goede communicatieve vaardigheden. Je krijgt mensen in beweging, hebt oog voor relaties en bent sterk gericht op samenwerking. Je bent een doorzetter die zijn of haar weg weet te vinden. Wat we vragen is niet niks, daarom gaan we juist graag met jou om tafel.

Salaris en overige arbeidsvoorwaarden

Deze functie betreft een 28 tot 36-urige werkweek, afhankelijk van jouw beschikbaarheid en wensen. De inschaling is afhankelijk van opleiding en ervaring in schaal 10 of 11. Volgens het principeakkoord stijgen de salarissen de komende twee jaar nog eens met 6,25%.

Je werkt vanuit het gemeentehuis in IJmuiden in een prettige werksfeer, met interessante ontwikkelmogelijkheden, volop uitdagingen en goede arbeidsvoorwaarden. Waaronder het Individueel Keuze Budget (IKB), dat je bijvoorbeeld kunt inzetten als extra inkomen, om extra verlofuren te kopen of om opleidingskosten betalen.

Informatie en solliciteren

Heb je inhoudelijke vragen? Bel dan gerust even met mevr. B. Kramer, Afdelingsmanager Beleid, Vergunningen, Toezicht en Handhaving via 0255 567200.

Heb je vragen over de procedure? Bel dan met recruiter Ronald van Driel via 06 5350 2031.

Stuur ons jouw CV, met een motivatie waarom het je leuk en interessant lijkt om bij ons te komen werken. Dat kan naar velsen@recruitions.nl.

Een kort, door de afdeling HR afgenomen, e-assessment maakt deel uit van de procedure.