Tommy Panis - Forum voor Democratie

15 november 2022
Portretten Raad
Tommy Panis van Forum voor Democratie

In onze serie #raadvanvelsen vertellen de raadsleden wat hun favoriete plek in de gemeente Velsen is en waarom. Dit keer is de beurt aan Tommy Panis van Forum voor Democratie over zijn favoriete plek.

‘Voor mij is de haven van IJmuiden mijn favoriete plek van de gemeente, specifieker de Trawlerkade. De rauwe ziel van de gemeente vind je in de haven. Net als dat je trein en vliegtuigspotters hebt; heb je in IJmuiden 'kantjepikkers'.

Als kleine jongen ging ik soms vroeg in de ochtend met mijn vader mee naar zijn zaak, Lunchroom Bart. 'Eerst even een kantje pikken' zei hij dan. Als we langs de kades reden kon hij me vaak precies de historie en eigenaren van de vissersboten en nabijgelegen pakhuizen en bedrijven vertellen. 
Later in zijn zaak, voordat de zon nog op kwam - vulde de lunchroom zich met IJmuidense visserlieden en zakenmensen die een ontbijtje en een bak koffie kwamen halen. Ze waren vaak een krantje aan het lezen, elkaar aan het stangen, of onderling al zaken aan het doen.

De vaste gasten hadden vaak bijnamen, en mijn vader vervulde er zowel de rol van gastheer als hofnar.
Hij vermaakte de gasten en bood een luisterend oor; ik zag zijn zaak aan de Trawlerkade als een levende huiskamer van de haven.’

Contact met de gemeente

14 0255 of 0255 567200
Of kijk op de pagina Contact

Adres

Bezoekadres: Dudokplein 1, 1971 EN IJmuiden
Postadres: Postbus 465, 1970 AL IJmuiden

Openingstijden algemeen

Op werkdagen van 08.00 tot 17.00 uur.
Op donderdagavond van 18.00 tot 20.00 uur. 

Openingstijden Burgerzaken

Op werkdagen van 08.00 tot 16.00 uur.
Op donderdagavond van 18.00 tot 20.00 uur.