Verduurzamen zonder toenemende woonlasten voor leden van Verenigingen van Eigenaren, woningcorporaties of energiecorporaties. Dat is het doel van de subsidieregeling ‘Collectieve energieprojecten’ die vanuit gemeente Velsen beschikbaar is. Leden kunnen een aanvraag indienen om vastgoed te verduurzamen.

De subsidie is beschikbaar om woningen energiezuiniger of zelfs energieneutraal te maken. Dit kan met maatregelen zoals bijvoorbeeld: dak-, vloer- en muurisolatie, het aanbrengen van HR++ glas, maar ook ledverlichting of zonnepanelen. Door duurzame maatregelen te nemen, wordt de energierekening lager. Ook zorgt u beter voor het milieu.

Benut logische momenten

'Verduurzamen is noodzakelijk, ook voor organisaties. Zij kunnen duurzame stappen aanjagen in de strijd tegen klimaatverandering. Daarom ondersteunt de gemeente het verduurzamen van vastgoed met een subsidie. Met deze regeling geven we dit een extra zetje. Ik zeg altijd: samen maken we het haalbaar betaalbaar, door de logische momenten te benutten waarop je iets aanpakt,' aldus wethouder Energietransitie Floor Bal.

Wilt u gebruikmaken van de subsidieregeling?

U kunt zich als VvE, woningcorporatie of energiecoöperatie direct aanmelden voor de regeling via odijmond.nl/subsidievelsen. Hier leest u meer informatie en de voorwaarden.

Samen naar een Duurzaam Velsen

Velsen is op weg naar een duurzame, klimaatneutrale gemeente. We gaan anders om met energie en houden rekening met klimaatverandering. Verandering bereiken we samen met inwoners, instellingen en ondernemers.