Start werkzaamheden Koningin Wilhelminakade

29 augustus 2023
Actueel nieuws

Op maandag 4 september start aannemer De Bie Buitenwerk B.V. in opdracht van gemeente Velsen met de herinrichting van de Koningin Wilhelminakade. Tijdens het werk is de weg afgesloten voor doorgaand verkeer. Afhankelijk van de weersomstandigheden en onvoorziene zaken duren de werkzaamheden tot maart 2024. 

Nieuwe riolering en herinrichting

Het riool in de Koningin Wilhelminakade in IJmuiden moet worden vervangen. Dat bleek eerder uit inspectie. De werkzaamheden worden gecombineerd met de aanleg van een nieuw regenwaterriool. Voor de gemeente is dit een goed moment om straten opnieuw in te richten. Dit gebeurt met plantvakken, aanplanten van bomen en het doorvoeren van verkeersmaatregelen. De werkzaamheden voert de aannemer in fases uit, zodat omwonenden en bedrijfsvoering hiervan zo min mogelijk hinder ondervinden. 

Bereikbaarheid 

Per fase worden verkeersmaatregelen getroffen om het werk veilig uit te kunnen voeren. Houd u gedurende de werkzaamheden rekening met omleidingen of oponthoud. Alle woningen en bedrijven blijven lopend bereikbaar. Voetgangers worden over loopschotten langs de werkzaamheden geleid. Fietsers kunnen lopend langs het werk, met de fiets aan de hand. Andere weggebruikers worden via een omleidingsroute geleid via de Bloemstraat.

Meer informatie

Toelichting over de fases of meer informatie over de herinrichting van de Koningin Wilhelminakade is te vinden op Herinrichting Koningin Wilhelminakade.

Contact met de gemeente

14 0255 of 0255 567200
Of kijk op de pagina Contact

Adres

Bezoekadres: Dudokplein 1, 1971 EN IJmuiden
Postadres: Postbus 465, 1970 AL IJmuiden

Openingstijden algemeen

Op werkdagen van 08.00 tot 17.00 uur.
Op donderdagavond van 18.00 tot 20.00 uur. 

Openingstijden Burgerzaken

Op werkdagen van 08.00 tot 16.00 uur.
Op donderdagavond van 18.00 tot 20.00 uur.