Raadsleden vertellen......

24 april 2024
Gemeenteraad

Lucas Boelé vertelt over zijn drijfveren om in de raad te zitten en over zijn passie voor voetbal.

Raadsleden besteden veel tijd aan het raadswerk. De meeste raadsleden hebben ook nog een baan. Ontspanning is dan belangrijk. In deze serie kunt u kennismaken met de raadsleden. Ze vertellen waarom ze in de gemeenteraad zitten en welke hobby ze hebben. Dit keer vertelt raadslid Lucas Boelé van D66Velsen (lboele@velsen.nl)

Hecht vriendenteam

Mijn naam is Lucas Boelé, 24 jaar, en woon in het mooiste dorp van onze gemeente, Velserbroek. Het is deze maand alweer twee jaar geleden dat ik in de gemeenteraad van Velsen op een stoel mocht gaan zitten. Eigenlijk niets voor mij om op de bank te zitten. Het liefst sta ik op het voetbalveld of volgens mijn team een betere plek met een vlag in mijn hand aan de zijkant. Ik speel in een hecht vriendenteam. Toen ze hoorden dat ik kandidaat was voor de gemeenteraad hebben ze spontaan een tof campagnespotje gemaakt. Iets wat ik enorm waardeer. Recent zijn ze bij een raadsvergadering geweest. Ze wilden wel eens zien hoe de raad werkt en wat ik daar doe. 

Plezier

Plezier is voor mij bij alles het allerbelangrijkste. Als er een avond geen raadswerk is dan sta ik achter de bar bij mijn oude voetbalclub, op het trainingsveld van VVH of geniet ik vanaf de Oost-tribune van de thuiswedstrijden van Telstar.  

Veilig en sociaal Velsen

En dan natuurlijk mijn grootste passie; voetbalwedstrijden fluiten in de eerste of tweede klasse. Daarbij vind ik het de kunst om vrij onzichtbaar wedstrijden tot een goed einde te brengen. Ik zie wel een rode draad in mijn activiteiten, het draait om plezier, sportief, sociaal, veilig en rechtvaardig. En dat is ook precies waarom ik ook de gemeenteraad ben ingegaan. Ik wil mij inzetten voor een veilig en sociaal Velsen!