Op dinsdag 29 juni  is het Pollution Art Festival van start gegaan met het onthullen van drie nieuwe kunstwerken, gemaakt van afval. In totaal doen er zeven kunstwerken uit de gemeente Velsen, Beverwijk en Heemskerk mee dit jaar. Gemeenten vragen door middel van het plaatsen van deze kunstwerken aandacht voor het wereldwijde afvalprobleem.

Initiatief

Pollution Art Festival is een initiatief van de gemeenten Beverwijk, Heemskerk en Velsen. Op een unieke manier vragen zij samen aandacht voor een maatschappelijk probleem: de wereldwijde vervuiling zoals de grote hoeveelheid plastic in de oceaan, smog in China, grote afvalbergen en olierampen. Door met afval en rauwe producten kunst te maken en deze kunstwerken te plaatsen op en rond het strand, duinen en haven in Heemskerk, IJmuiden en Wijk aan Zee willen de gemeenten de bewustwording rond het afvalprobleem vergroten.

Kunstwerken van afval

Dit jaar zijn maar liefst zeven kunstwerken onderdeel van het Pollution Art Festival. Vier kunstwerken deden vorig jaar al mee. Er zijn drie nieuwe kunstwerken toegevoegd aan de collectie waarbij regionale kunstenaars ieder vanuit een eigen invalshoek kunstwerken hebben gemaakt van afval.

Fietsroute

De kunstwerken van het Pollution Art Festival zijn met elkaar verbonden door middel van een fietsroute. In ongeveer 1,5 uur fiets u in totaal langs zeven kunstwerken. De fietsroute is gekoppeld aan fietsknooppunten.