Pierenbadjes tijdelijk gevuld bij buitentemperatuur 25 graden

09 augustus 2022
Actueel nieuws
Pierenbadje in burgemeester Rijkerspark

De pierenbadjes in Park Velserbeek en het Burgemeester Rijkenspark worden vanaf maandag 15 augustus 2022 tijdelijk pas gevuld bij een buitentemperatuur vanaf 25 graden Celsius. Normaal ligt de grens voor het vullen van de kinderbadjes op 21 graden. 

Gemeente Velsen geeft hiermee gehoor aan het advies van de Rijksoverheid en het Managementteam Watertekorten (MWT) om in deze periode van droogte spaarzaam om te gaan met water. 

Droogte

Deze droge periode zorgt ervoor dat er landelijk meer vraag is naar water. De verwachting is dat er nog langere tijd geen neerslag zal vallen. Het MTW is verantwoordelijk voor de waterverdeling. Zij geven sinds 3 augustus 2022 aan dat er een 'feitelijk watertekort' is en roepen op spaarzaam te zijn met water.

Gemeente Velsen geeft hieraan vanzelfsprekend ook gehoor, maar hecht ook waarde aan het speelplezier van kinderen. Daarom is besloten om de kinderbadjes nog wel te vullen, maar pas vanaf een buitentemperatuur van 25 graden. 

Hygiëne van het badwater

De geliefde kinderbadjes bieden op warme dagen veel plezier, maar vervuilen ook. Daarom vindt het legen en vullen van de badjes in deze zomerperiode dagelijks plaats. Het water kan vanuit hygiëneoverwegingen niet hergebruikt worden als badwater. Dit omdat het stilstaand water is. Ook het hergebruiken van het water voor bijvoorbeeld planten is niet mogelijk, omdat de installatie daarvoor niet is uitgerust. Gemeente Velsen onderzoekt op welke manier het water in de toekomst wel voor andere doeleinden gebruikt kan worden.

Het MTW houdt de situatie nauwlettend in de gaten. Als de droge periode voorbij is, vult gemeente Velsen de badjes weer vanaf 21 graden.
 

Contact met de gemeente

14 0255 of 0255 567200
Of kijk op de pagina Contact

Adres

Bezoekadres: Dudokplein 1, 1971 EN IJmuiden
Postadres: Postbus 465, 1970 AL IJmuiden

Openingstijden algemeen

Op werkdagen van 08.00 tot 17.00 uur.
Op donderdagavond van 18.00 tot 20.00 uur. 

Openingstijden Burgerzaken

Op werkdagen van 08.00 tot 16.00 uur.
Op donderdagavond van 18.00 tot 20.00 uur.