Patrick de Wildt (Velsen Lokaal): De samenhang van onderwerpen

08 december 2022
Raadscolumn
Patrick de Wildt - Velsen Lokaal

Velsen is geweldig! Het formaat van een dorp, maar met de dynamiek van een grote stad.

Elf jaar geleden is de vonk overgeslagen en sinds 2015 mag ik mezelf trotse inwoner van IJmuiden noemen.

Ik ben de politiek in gegaan omdat ik het belangrijk vind bij mijn omgeving betrokken te zijn. De lokale politiek is voor mij een manier om mijn steentje bij te dragen en iets terug te geven aan Velsen. Het mooie aan het raadswerk vind ik het rechtstreekse resultaat van je werk. Ieder besluit in de gemeenteraad heeft namelijk effect op je directe omgeving.

Daarom ben ik dankbaar voor het vertrouwen van de inwoners van Velsen tijdens de verkiezingen. En uiteraard ook voor het vertrouwen van Velsen Lokaal met een plekje op de kieslijst.

In de politiek, en in het algemeen, geloof ik in de samenhang van onderwerpen. Ik geloof dat je van sporten niet alleen fysiek gezond blijft, maar ook mentaal. Dat mensen zich gelukkiger voelen in een prettige groene omgeving. Dat meer ruimte voor ondernemers niet alleen zorgt voor werkgelegenheid, maar ook voor gevulde winkelpanden en terrassen. En dat cultuur mensen verbindt.

Binnen de fractie heb ik als belangrijkste aandachtgebieden financiën en mobiliteit. Ook hier zie je die samenhang, bijvoorbeeld bij de herinrichting van het Pontplein.

Het Pontplein is een knooppunt dat cruciaal is voor de ontsluiting van met name IJmuiden en Velsen-Zuid. Het is belangrijk dat verkeer hier in verschillende richtingen snel kan doorstromen. De wijze waarop dit gebeurt, is bijvoorbeeld bepalend voor de verkeersstromen in het centrum van IJmuiden. En vervolgens is dat weer bepalend voor hoe aantrekkelijk het is om er te wonen of een winkel of horecaonderneming te starten.

Ook kan het Pontplein worden gezien als een belangrijke entree van Velsen. Een mooi en goed ingericht plein bepaalt mede hoe bezoekers Velsen bij binnenkomst zullen ervaren. Het Pontplein kan dus ook nog goed zijn voor het imago van Velsen.

In een paar zinnen blijkt dat slechts één kruispunt invloed kan hebben op mobiliteit, leefbaarheid, vestigingsklimaat en citymarketing. Ik zie het als de belangrijkste taak voor een raadslid om bij iedere beslissing rekening te houden met al deze aandachtsgebieden en zo de beste afweging te maken voor alle Velsenaren.

Contact met de gemeente

14 0255 of 0255 567200
Of kijk op de pagina Contact

Adres

Bezoekadres: Dudokplein 1, 1971 EN IJmuiden
Postadres: Postbus 465, 1970 AL IJmuiden

Openingstijden algemeen

Op werkdagen van 08.00 tot 17.00 uur.
Op donderdagavond van 18.00 tot 20.00 uur. 

Openingstijden Burgerzaken

Op werkdagen van 08.00 tot 16.00 uur.
Op donderdagavond van 18.00 tot 20.00 uur.