Oproep aanvraag Koninklijke onderscheidingen 2025

13 maart 2024
Actueel nieuws

Veel verenigingen, instellingen en organisaties zouden zonder de inzet van deze vrijwilligers vaak niet eens meer kunnen bestaan. Daarom roept de burgemeester iedereen op om deze mensen voor te dragen voor een Koninklijke onderscheiding. Kent u iemand die zich al jarenlang inzet voor de samenleving en volgens u een Koninklijke onderscheiding verdient?

Lange procedure

De meeste Koninklijke onderscheidingen reikt de burgemeester uit tijdens de lintjesregen. Dit is meestal de laatste werkdag vóór Koningsdag. De procedure van aanvraag tot uitreiking neemt veel tijd in beslag.

Eerst dient u een 'verzoek tot aanvragen' in. Hierna volgt een adviserend gesprek en kunt u het echte aanmeldformulier invullen. Voor de aanvraag zijn naast u ook 3 of meer personen nodig die een ondersteunde brief schrijven.

Wilt u een aanvraag doen voor de lintjesregen voor april 2025? Dan moet het dossier compleet zijn op 1 juli 2024. Begin daarom zo snel mogelijk met de aanvraag. 

Meer informatie

Wilt u iemand voordragen of wilt u meer informatie over de richtlijnen? Neem dan contact op met Kabinetszaken in Velsen: kabinetszaken@velsen.nl of bel naar 0255 567200. Meer informatie over de lintjesregen is ook te vinden op koninklijke onderscheiding en op lintjes.nlexterne-link-icoon.