Offshore Wind

Met Offshore Wind wil Velsen een slim pakket met acties samenstellen die de groeiende offshorewindenergie een extra zetje geven.

Het gaat dan om het transport, de aanleg en het onderhoud. De ontwikkeling van IJmuiden en IJmond als centrum voor deze groeiende offshore wind sector vaart daar wel bij!

Hoe komen we tot extra groei van offshore wind?

Het wind@work programma van Amsterdam IJmuiden Offshore Port (AYOP) is de basis voor de inzet van gemeente Velsen in dit impulsproject. Op dit moment wordt bekeken wat de gemeentelijke bijdrage daarin precies zal zijn.

Daarnaast wordt een Innovatie- en kennisagenda opgesteld. Deze agenda wordt in april 2016 opgeleverd.

Werkschip

Op 14 maart 2022 had Seajacks Scylla schip haar maiden call in IJmuiden. De Seajacks Scylla is een nieuw installatie- en werkschip dat gemaakt is voor de olie en gas en offshore wind markt. Het schip is maar liefst 139 meter lang. Gezien de ontwikkelingen met name in de offshore wind markt, worden de schepen steeds groter en verder uitgerust om de steeds zwaardere gewichten te tillen en te installeren. Het schip kan worden aangepast aan het project waar ze voor werkt. Dat is ook de reden dat ze nu in IJmuiden ligt. Een heel concreet voorbeeld van offshore wind activiteit in IJmuiden! 

Impulsproject Offshore Wind is één van de Velsen Vijf

Met vijf impulsprojecten wil het college van burgemeester en wethouders in de bestuursperiode 2014 - 2018 de uitvoering van de Visie op Velsen 2025 en de Strategische Agenda 2013-2016 een extra zetje geven. Een extra zetje, aanvullend op alle ontwikkelingen die al in ging zijn gezet.

De Velsen Vijf zijn:

  • Techport
  • Kustvisie & Kust informatiecentrum BRAK!
  • Offshore Wind
  • Havenkwartier
  • Citymarketing & IJmuiden Rauw aan Zee op straat / Rauwe lopers

Contact

Voor meer informatie over het project Offshore Wind mailt u naar info@velsen.nl t.a.v. de heer M. Haeser. Volg ons ook op Facebook en Twitter.

Contact met de gemeente

14 0255 of 0255 567200
Of kijk op de pagina Contact

Adres

Bezoekadres: Dudokplein 1, 1971 EN IJmuiden
Postadres: Postbus 465, 1970 AL IJmuiden

Openingstijden algemeen

Op werkdagen van 08.00 tot 17.00 uur.
Op donderdagavond van 18.00 tot 20.00 uur. 

Openingstijden Burgerzaken

Op werkdagen van 08.00 tot 16.00 uur.
Op donderdagavond van 18.00 tot 20.00 uur.