Velsen gaat de strijd aan met tegels én andere gemeenten tijdens het NK Tegelwippen, dat gehouden wordt t/m 31 oktober 2022. Het NK Tegelwippen is een ludiek kampioenschap in de strijd om tegels te vervangen voor groen. De start daarvan is natuurlijk: de lente.

Dé tijd om de tuin aan te pakken én tijd om dat duurzaam te doen. Wanneer tegels worden vervangen door gras, bloemperken, bomen en geveltuinen, wordt Nederland meer klimaatbestendig, behaaglijker voor insecten en dieren, koeler op warme dagen én veel mooier!

Elke inwoner van Velsen kan meedoen!

Tuineigenaren hoeven niet direct het hele terras te verwijderen of de hele tuin vol planten te zetten. Ook een paar tegels langs de schutting mogen opgegeven worden voor het kampioenschap. Lang niet iedereen heeft een eigen (voor)tuin. Toch kun je ook zonder tuin je eigen woonomgeving groener maken, bijvoorbeeld met een geveltuintje. Geveltuintjes zijn smalle, onbetegelde stroken groen tegen de gevel van gebouwen. Gemeente Velsen heeft een stappenplan opgesteld voor het aanleggen van een geveltuintje.


Regels

Uiteraard zijn er regels verbonden aan het kampioenschap. Zorg dat de tegels die je wipt van jezelf zijn. Ga niet zomaar in de openbare ruimte een plein wippen. Tegels die verdwijnen in opdracht van de gemeente, mogen wel worden opgeven voor de telling.

Help je mee Velsen Nederlands Kampioen te laten worden? Wip dan t/m 31 oktober 2022 zoveel mogelijk tegels en geef het aantal door. Deze worden bij de tegelteller van gemeente Velsen opgeteld en maken we kans op de titel!

 

Haal je meer dan 5 tegels weg, meld dit dan ook, want voor elke duurzame actie planten wij een boom!